TUZLANSKI DOSJE

23.02.2017.
Na Filozofskom fakultetu održan:
Stručni skup o darovitom učenicima
Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli u utorak(22.02.) održan je stručni skup UG Društva pedagoga i psihologa TK u saradnji sa Odsjekom Pedagogije psihologije. Tema stručnog skupa bila je „Prepoznavanje i identifikacija darovitih učenika kroz sistem osnovnog školstva“.

Tuzlarije


Temu su realizovali: dr.sc. Ljubica Tomić Selimović docent, dr.sc. Alija Selimović docent, dr.sc. Erna Emić docent, dr.sc. Melisa Husarić docent.

Stručni skup je treća faza projekta „Odgojno-obrazovna podrška nadarenim učenicima osnovnih škola sa područja TK.“ istakla je predsjednica Udruženja društva pedagoga i psihologa Selma Mumić. Projekat je pokrenuo Odsjek Pedagogije-psihologije Filozofskog fakulteta Tuzla u saradnji sa Društvom pedagoga i psihologa TK.

Mala pažnja se posvečivla prepoznavanju i indentifikaciji nadarenih učenika u osnovnim i srednjim školama. Kako njihovom prepoznavanju tako i indentifikaciji.

Projekat ima za cilj sistemsko rješavanje problema nadarenih učenika. Prethodne dvije faze imale su za cilj prikazati aktivnosti koje se realizuju u našim školama, doduše sporadično, a tiču se nadarenih učenika.

Tuzlarije


O tome su govorile Prof.dr. Mirzeta Hadžić Suljkić, Redovni profesor, mr.sci. Zinaida Čolić Ćatić, mr.sc.Sanela Hadžimehmedović.

Projekat je privukao značajnu pažnju struke, šire javnosti, a posebno roditelja.

Priredio(la):