TUZLANSKI DOSJE

24.02.2017.
Delegacija Univerziteta u Pečuhu posjetila UKC Tuzla
U protokolarnoj posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla boravila je delegacija Univerziteta u Pečuhu, Republika Mađarska. Delegaciju, koju je predvodio rektor Univerziteta u Pečuhu, Dr. Jožef Bodiš primio je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, doc. dr. Nešad Hotić sa najbližim saradnicima. Doc. dr. Hotić je goste upoznao sa organizacionom strukturom UKC Tuzla, mogućnostima i najznačajnijim projektima koji se provode u ovoj ustanovi.
“Saradnja između Univerziteta u Tuzli i Univerziteta u Pečuhu već postoji, danas smo tu kako bi je intenzivirali i eventualno proširili.

Tuzlarije


Buduća saradnja bi podrazumjevala razmjenu nastavnog kadra, razmjenu studenata, učešće na zajedničkim istraživačkim projektima, te zajedničkim projektima sa kojima možemo aplicirati za sredstva međunarodnih fondova“, rekao je u svom obraćanju rektor Bodiš.

Madjarska delegacija (2)Osim rektora Bodiša, današnjem sastanku prisustvovali su ekonomski savjetnik u Ambasadi Mađarske u BiH Dominika Horvat, prorektor za strategiju i odnose Đula Zeller, direktor Kliničkog centra u Pečuhu Tamaš Decsi, te prodekan Medicinskog fakulteta i šef Instituta za operativnu medicinu Ištvan Silard.

Ispred Univerziteta u Tuzli sastanku su prisustvovali rektor Univerziteta, prof.dr. Samir Nurić i prodekan za nastavu Selmira Brkić.

Nakon održanog sastanka delegacija iz Pečuha je obišla nekoliko Odjeljenja u objektu Plave bolnice.

Priredio(la): UKC Tuzla