TUZLANSKI DOSJE

07.04.2017.
Gradonačelnik Tuzle se susreo potpredsjednicom Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Sjeverne Amerike
Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, susreo se sa potpredsjednicom Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Sjeverne Amerike, gospođom Kadinom Mazić.

Tuzlarije


Gospođa Mazić boravi u Tuzli kao generalni pokrovitelj Specijalne olimpijade, čiji je organizator Udruženje studenata medicine u BiH “BoHeMSA” lokalni komitet Tuzla, u saradnji sa Medicinskim fakultetom Tuzla i Univerzitetom u Tuzli.

Gradonačelnik Imamović je izrazio zahvalnost Bošnjačkoj zajednici kulture „Preporod“ Sjeverne Amerike i gospođi Mazić, na podršci Specijalnoj olimpijadi „BoHeMSA“, te je upoznao sa vidovima podrške Grada Tuzla, kako prema Specijalnoj olimpijadi, tako i prema drugim organizacijama i pojedincima koji spadaju u kategoriju marginaliziranih, odnosno grupa stanovništva kojima je potrebna posebna briga i podrška.

Gospođa Mazić je izrazila zadovoljstvo razvojem grada, ističući da je Tuzla u zadnje vrijeme „doživjela pravi preporod“, te je čestitala gradonačelniku na mnogim očiglednim pozitivnim promjenama u razvoju grada. Posebno interesovanje gošća je iskazala za politiku Grada prema mladima, za koju je istakla da, također, ima samo riječi pohvale, prema informacijama kojima raspolaže.

Asja Redžić, šefica Odjeljenja za sport, kulturu i pitanja mladih, upoznala je gošću o aktivnostima koje Grad Tuzla provodi na planu izrade Strategije za mlade, uspostavljanja službenika za mlade i svim drugim aktivnostima od interesa za mlade našeg grada. Nakon razmjene informacija, dogovoreno je da se uspostavi saradnja između Grada Tuzle i Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ Sjeverne Amerike, o čemu će u narednom periodu uslijediti konkretniji dogovori.

Priredio(la): Gradska uprava