TUZLANSKI DOSJE

09.04.2017.
FOTO: Klub Specijalne Olimpijade
Ostvareni odlični rezultati na sportskim igrama „BoHemSe“

Tuzlarije


Proteklih dana u Tuzli je održano prijateljsko takmičenje Specijalne Olimpijade u organizaciji BoHeMSE. Na takmičenju je učestvovao veliki broj klubova iz Tuzle i okoline kao i nekoliko ekipa iz BiH. Sportisti najtrofejnijeg i najstarijeg kluba Specijalne Olimpijade su ostvarili zaista odlične rezulatte i na ovim igrama.

Rezultati Kluba:

- Prvo mjesto u košarci
- Prvo mjesto u malom nogometu

U atletici medalje su osvojili:
- Admir Aščerić, I mjesto u disciplini 400 metara
- Musić Osman, II mjesto u disciplini 100 metara
- Nihada Buljubašić, II mjesto u disciplini 200 metara
- Alma Suljkanović, II mjesto u disciplini 100 metara
- Ramiz Ramiz, I mjesto u disciplini 60 metara
- Dahić Selma, I mjesto u disciplini 100 metara
- Medinić Sadan, I mjesto bacanje loptice
- Sejdinović Hasan, III mjesto u disciplini 60 metara
- Delić Almin, I mjesto u disciplini 60 metara

U plivanju medalje su osvojili:
- Butković Smajo, I mjesto i u disciplini 25m prsno i 25m kraul

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije- Zaista svaka osvojena medalja naših takmičara je i velika radost za mene. Gledati kako se bore za medalje, za što bolji plasman, kako s ponosom nose medalje je nešto što zaista treba doživjeti s njima. Nekada mi se čini da je njihova sreća veća, nega kod osvajača medalje na regularnim olimpijskim igrama. Od samog početka sam u Specijalnoj Olimpijadi, drago mi je da naši takmičari iz kojeg je kluba i krenula Specijalna Olimpijada davne 1997.godine sa gospodinom Selimom Bešlagićem i Muharemom Zukićem, evo i nakon 20 godina nižu i ostvaruju najbolje rezultate. Svako takmičenje, svaka medalja, svaka radost naših takmičara je uistinu i moja radost i moja sreća. Prevelike su emocije uključenje u rad sa ovim takmičarima, jer oni su zaista zlatni i zaslužuju samo najbolje, ističe predsjednik kluba Nermina Mujić.

Daljni planovi UO kluba su da se ispoštuje u potpunosti kalendar Specijalne Olimpijade za 2017. godinu, kao i eventualna organizacija jednog od Prvenstava Specijalne Olimpijade, kao što je to do sada radio skoro 2 pune decenije.


PRESS KSS TUZLA

Priredio(la):