TUZLANSKI DOSJE

14.04.2017.
Zadnja smjena - ARK Rekreativci Tuzla jutarnjom trkom proslavili odlazak kolege u penziju


Tuzlarije


Posljednji radni dan za Mirzeta Halilovića nije započeo samo rutinskim jutarnjim obavezama, već i jutarnjom trkom, koja je startala danas, 14.04.2017. godine, tačno u 6:00 ispred Mikrostanice u Tuzli, a završila ispred Policijske stanice Zapad, mjesta gdje je Mirzet posljednjih nekoliko godina bio zaposlen, vršeći dužnost komandira.

Tuzlarije


Naime, članovi i članice Atletsko-rekreativnog kluba Rekreativci iz Tuzle, na svojstven način obilježili su odlazak u penziju prijatelja, kolege i trkača, Mirzeta Halilovića. Pridružili su mu se na njegovoj trci, na dionici puta koja je posljednjih godina Mirzetova redovna ruta trčanja.

Tuzlarije


"Ne živim od od trčanja ali živim za trčanje", parola je Mirzeta Halilovića, jednog od rado viđenih trkača kako na trkama u BiH, tako i u regionu. Mirzet aktivno trči već šest godina i poznat je po tome što konstatntno obara lične rekorde za oko 200 disciplina koje je sam postavio.

Tuzlarije


Njegove volja, snaga i želja za fizičkom aktivnošću su inspiracija i motivacija za mnoge sugrađane u Tuzli. Sa mnogima od njih istrčao je njihove prve polumatrone ili maratone, mnoge je njegova aktivnost motivisala da se počnu baviti sportom. Jedan je od osnivača Atletsko-rekreativnog kluba "Rekreativci" Tuzla, koji okuplja veliki broj rekreativaca i rekreativki.

Tuzlarije


Miči, u penziji ti želimo dobrog zdravlja i brze noge!

Članovi/ce ARK Rekreativci Tuzla

Priredio(la):