TUZLANSKI DOSJE

15.04.2017.
Obilježena 25. godišnjica formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine

Tuzlarije


U znak sjećanja na herojsku borbu za slobodu Bosne i Hercegovine brojne delegacije boračkih organizacija, izvršne i zakonodavne vlasti Tuzlanskog kantona, u okviru svečanosti obilježavanja 25. godišnjice formiranja Armije RBiH, položile cvijeće na spomen obilježjima na Slanoj Banji u Tuzli i ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova TK.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Ovim povodom održana je i Svečana akademija na kojoj je istaknuto kako je 15. april 1992. godine jedan od najznačajnijih i najsvjetlijih datuma u modernoj historiji Bosne i Hercegovine.

Tuzlarije


U svom obraćanju Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić je istakao da će Vlada TK, kao i svake godine do sada, podržavati obilježavanje godišnjice formiranja Armije RBiH i realizaciju aktivnosti koje provodi Savez demobilisanih boraca TK, te da borba za Bosni u Hercegovinu i sve ono za što se borila i Armija još uvijek nije završena, jer postoje snage koje još uvijek negiraju genocid i zločine koji su počinjeni u ratu 1992-95.

Tuzlarije


- Našim današnjim aktivnostima i djelima koje činimo, kroz zdravstveno zbrinjavanje, pomoć u liječenju, projekte podrške stambenom zbrinjavanju demobilisanih boraca, stipendiranju njihove djece i brojnim drugim projektima želimo iskazati našu podršku ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i porodicama šehida i poginulih branitelja, kao i opredjeljenje da u miru nastavljamo graditi Bosnu i Hercegovinu, zemlju ravnopravnih građana, za kakvu su se i oni borili, rekao ja premijer Gutić.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK