TUZLANSKI DOSJE

17.04.2017.
Promocija liberalne ekonomske politike:
Free Market Road Show 18. aprila u Tuzli
Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli 18. aprila će se održati drugi po redu Free Market Road Show sa početkom u 10:00 sati. Riječ je o jedinstvenom događaju koji promoviše liberalne ekonomske politike i koji se održava u 45 gradova širom Evrope.

Tuzlarije


Ovogodišnja centralna tema događaja je "Svijet poslije Brexita i Trumpa". Tema se odnosi na aktuelne izazove ekonomskih i drugih politika, uvjetovane globalnim događanjima. Pored toga, na FMRS Tuzla će se govoriti o uspješnim poreznim reformama u kontekstu Bosne i Hercegovine.

- Cilj je da se identificiraju načini za reformu postojećeg poreznog sistema. Na FMRS će se i predstaviti "Poreski kalkulator", koji građani BiH mogu koristiti kako bi izračunali koliko poreza daju državi na godišnjem nivou - navode organizatori iz Udruženja "Multi".

Govornici na drugom FMRS su: Richard Zundritsch, Tristan Hardy, Pieter Cleppe, Yaël Ossowski, Aleksandar Kokotović i Darjan Minov. Prisutnima će se obratiti prof.dr. Ermina Smajlović, dekanesa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

FMRS događaj organizuju udruženje "Multi" u suradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Tuzli, Asocijacijom studenata Ekonomskog fakulteta u Tuzli (ASEF), European Students For Liberty i Austrian Economic Center iz Beča.

S.P.

Priredio(la):