TUZLANSKI DOSJE

24.04.2017.
Predstavljena knjiga ˝Tebi, nevoljo moja˝, autorice Selme Ključić

U prostorijama Gimnazije "Meša Selimović" ovih dana je održana promocija knjige pod nazivom "Tebi, nevoljo moja", autorice Selme Ključić iz Tuzle.

Tuzlarije


Promociju je pratilo oko 50 posjetilaca, a recenzent knjige je prof. Amira Hasić, urednik Ilija Matić, a izdavačka kuća "Aldo" iz Slavonskog Broda.

Selma je učenica 4. razreda Gimnazije "Meša Selimović", a kako nam je kazala, pisanje knjige je oduvijek bio njen san.

- Pisanjem sam se počela baviti još u osnovnoj školi. Svoju prvu neobjavljenju knjigu sam napisala u 2. razredu srednje škole - kaže Selma.

Knjiga "Tebi, nevoljo moja" govori o jednoj veoma nerealnoj, dječijoj, neostvarenoj ljubavi iza koje se kriju mnoge druge stvari koje su uticale na Selmin život i razvoj.

Tuzlarije


- Knjiga je produkt mojih misli, osjećanja, dobrih i loših trenutaka kroz koje sam prolazila. Pisanje je moja sigurna luka i utočište. Knjigu sam pisala protekle dvije godine i drago mi je da je ugledala svjetlost dana - dodala je Selma.

Osim pisanja, ova talentovana učenica se bavi i humanitarnim radom.

- Išla sam na mnogobrojna takmičenja iz pisanja eseja kako u srednjoj tako i u osnovnoj školi. Dvije godine sam bila dio novinarske sekcije Gimnazije "Meša Selimović" i pohađala mnogobrojna kulturna dešavanja u Tuzli. Godinama sam trenirala odbojku i "rock and roll" gdje sam također osvajala prva mjesta - kaže Selma.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Kada su u pitanju planovi za budućnost, Selma nam je kazala da će nastaviti školovanje, ali još uvijek se nje odlučila šta će upisati.

S.P.

Priredio(la):