TUZLANSKI DOSJE

28.04.2017.
Dan otvorenih vrata Servis centra ˝Soci˝:
Podrška porodicama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju

Servis centar za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju "Soci" u Tuzli danas je otvorio svoja vrata za sve zainteresovane koji su željeli da se upoznaju sa radom ovog Centra.

Tuzlarije


Centar djeci osigurava boravak od četiri sata dnevno, a tokom kojeg su im na raspolaganju psiholozi, defektolozi i socijalni radnici. Svako dijete ima podršku zasnovanu na procjeni razvojnih sposobnosti i potreba, a aktivnosti Servis centra uključuju individualni rad sa djecom, kreativne radionice, inkluzivne radionice i muzikoterapij.

- Obzirom da ne postoji sistemska podrška porodicama djece sa poteškoćama u razvoju, mi se upravo zbog toga uglavnom sa našim radom baziramo na porodicu i djecu. Porodica je ta koju treba osnažiti i ojačati jer svi znamo koliko su bitni ti odnosi unutar porodice - kazala je Šefika Maketić, direktorica Udruženja za ljudska prava i socijalnu inkluziju.

Tuzlarije


Za porodice djece i osoba sa poteškoćama u razvoju osigurana je i pravna pomoć, savjetovanje, te pomoć u kriznim situacijama.

Uz podršku USAID-a, Udruženje SOCI trenutno vrši implementaciju projekta “Uspostavljanje Servis centra za porodice djece i osoba sa poteškoćama u razvoju”, gdje kroz kreativne radionice, terapije, tretmane, kao i druge vidove interaktivnog rada, teži ka kontinuiranoj gradnji i unaprjeđenju same ličnosti.

Besplatna pravna i psihološka podrška, obezbjeđena je i za roditelje tokom cijelog procesa u prostorijama servis centra.

Servis centar se nalazi u prostorijama JU "Naše dijete", obdanište "Jelenko", ulica Envera Šiljka bb, Mosnik, pored OŠ "Mejdan" Tuzla.

Radno vrijeme Centra je 8 do 16 sati, a za više informacija možete se obratiti na broj telefona 062/066-800.

S.P.

Priredio(la):