TUZLANSKI DOSJE

02.05.2017.
Regionalni hip hop spektakl u Tuzli
Kvalifikacije u sve tri države učesnice Red Bull RapLike 2017 su okončane i odabrani su sudionici regionalnog finala, koji će se 20. maja boriti za naslov kralja freestylea. A konačno je otkrivena i lokacija ovog hip hop spektakla: Soni trg u Tuzli, rap prijestonici BiH.

Tuzlarije


Detalji završnice najvećeg regionalnog hip hop takmičenja su poznati: osam najboljih freestyle repera u regiji suočit će se u subotu 20. maja na Sonom trgu, omiljenom okupljalištu mladih u gradu soli. U verbalnim dvobojima 1-na-1, oni će se boriti za prestižnu titulu pobjednika Red Bull RapLike 2017 i krunu najboljeg regionalnog freestylera.

Kroz državne kvalifikacije, svoja mjesta u finalu su izborili Arot i MC Nuha (BiH), VeB i Samuraj Krek (Srbija), te Sultan i Krljo (Hrvatska). Specijalnu pozivnicu žirija zaslužio je Mali Princ (Srbija), a listu takmičara zaokružuje Darko Richter, pobjednik bh. izdanja Red Bull RapLike 2016.

Pored lokacije i takmičara, obznanjene su i ostale pojedinosti.

U žiriju će sjediti sudijska petorka koju čine zvučna imena: Brano (Dubioza Kolektiv), Frenkie, Grasshopper, Toza (Rap Skillz), te frankfurtski reper Ćelo (Azzlackz). Host će biti popularna Sajsi MC, a za muzičku podršku zadužen je DJ Soul. Event počinje u 17h, uz besplatan ulaz.

U videu pogledajte kako domaćini, Frenkie i DJ Soul, najavljuju regionalni hip hop spektakl u Tuzli.

Priredio(la):