TUZLANSKI DOSJE

15.05.2017.
Obračunajte se s primjer(k)om Smaka svijeta

Kako preživjeti smak svijeta možda nije pitanje s kojim se budite ali je svakako jedno od onih koje se pojavi barem jednom u životu svakog čovjeka.

Tuzlarije


Smak svijeta nije uvijek katastrofa globalnih razmjera. To može biti i onaj događaj, misao ili korak koji zauvijek mijenja krajolik našeg postojanja. Svi smo mi svjetovi za sebe i svaki taj svijet doživljava svoje rađanje i svoje smaknuće po nekoliko puta u onome što zovemo ljudski vijek.

Knjigu koja ovo pitanje nosi u svom nazivu, ovih je dana objavio tešanjski Planjax, kao jednu od deset nagrađenih na natječaju Fondacije za izdavaštvo Federacije BiH.
Knjige počinju živjeti tek u rukama onih koji ih čitaju. Prva u nizu aktivnosti koje smo osmislili u okviru njezinog promoviranja jeste sutrašnje druženje uz potpisivanje knjige.
Dođite po svoj primjerak u baštu ispred Narodnog pozorišta u Tuzli u utorak, 16.5. 2017. godine od 19.00 sati pa sve dok nam ne ponestane razgovora, vremena i dobre volje.
Svi oni koji knjigu budu pročitali, moći će podijeliti svoje dojmove, pozitivne i negativne kritike na zvaničnoj promociji koju planiramo krajem mjeseca.
Obračunajte se s primjer(k)om svog i mog smaka svijeta!
Dobro došli!

Priredio(la):