TUZLANSKI DOSJE

15.06.2017.
Pustolovine veselog lutka nešutka:
Predstava obilježila svoje dvadesetpeto igranje

Predstava za djecu Pustolovine veselog lutka nešutka nedavno je obilježila svoje dvadesetpeto igranje.

Tuzlarije


Predstava je rađena po ideji i dramaturškom bajkopisu Zlatka Jugovića u produkciji Gradskog pozorišta Živinice, a do sada je odgledalo preko 5.000 mališana.

Predstava je namijenski rađena za kategoriju najmlađeg uzrasta odnosno za učenike nižih razreda osnovnih škola i obdaništa odnosno predškolskih ustanova, a govori o pustolovinama glavnog lika Lutka Nešutka, koji predstavlja simpatičnog lutalicu koji putujući tragom dječije mašte, vodi nas do raznoraznih poznatih i manje poznatih bajki.

Tuzlarije


Riječ je o izuzetno zanimljivom ostvarenju za djecu, a osim Elmira Krivalića koji igra u predstavi u projektu još učestvuju, Zlatko Jugović koji potpisuje režiju, scenografiju su radili Adis Šabanović i Suad Avdagić dok je izvršni producent predstave Aldin Ismić.

- Predstava njeguje formu pripovjedačkog teatra i jako nam je drago da su pozitivne reakcije na predstavu gdje god da smo igrali. Djeca su zadovoljna i što je dobro interaktivno učestvuju u predstavi. Predstava je nedavno svoje igranje imala u obdaništu Aladin u Tuzli gdje je jako dobro prihvaćena od strane najmlađe publiku, a svoj dalji tok nastavljamo već u srijedu 21.06.2017 u obdaništu pčelica u Tuzli - kazao je za Tuzlarije producent Aldin Ismić.

S.P.

Priredio(la):