TUZLANSKI DOSJE

16.06.2017.
GO SDP Tuzla - saopštenje
˝SDP BiH Tuzla je najjača i najbrojnija partijska organizacija u Gradu Tuzla i u SDP BiH˝
Tuzlarije


Lokalni izbori su pokazali da je Gradska organizacija SDP BiH Tuzla najjača i najbrojnija organizacija u SDP BiH i u gradu Tuzla. Trenutni broj članova SDP BiH Tuzla je oko 3.500 i iz dana u dan se povećava.

Ankete, koje smo radili u maju mjesecu ove godine, pokazuju da rejting SDP BiH raste kao i rejting SDP BiH Tuzla. Kao što je to bilo i na zadnjim izborima, na kojima je Stranka za BiH osvojila nešto preko 2% glasova, tako je ova stranka bila gotovo neprimjetna i u navedenim anketama.

Iznošenje neistina o masovnom prelasku članova SDP BiH Tuzla u Stranku za BiH smatramo zlonamjernim dezinformisanjem javnosti od strane pojedinaca koji više i nisu bili članovi SDP BiH. Podsjećanja radi, neki od tih su još davno pokušali nanijeti štetu SDP BiH u procesu reevidencije članstva, kada su donosili fiktivne spiskove ljudi koje su željeli učlaniti u SDP BiH, što naravno nismo dozvolili. Opravdano smatramo da su sad te iste spiskove ponudili Stranci za BiH, predstavljajući to prelaskom članstva iz SDP BIH.

Predsjednik SBiH, gospodin Jerlagić, čija stranka na izborima u Tuzli, nije osvojila niti minimum potreban da osvoji mandat bar za jednoga vijećnika, raduje se što su mu pristupili bivši članovi SDP-a Jovanović i Hasić. I mi u SDP- u se tome radujemo i svakodnevno primamo pozive oduševljenog članstva.

SBiH smatra da se bitno pojačala sa pomenutom dvojicom i navodnih 200 bivših članova SDP-a koje mi do danas nismo uspjeli identifikovati. Socijaldemokratska pratija Bosne i Hercegovine smatra da, nakon isključenog Jovanovića i, u SDP-u i u gradu opravdano nepopularnog Hasića, možemo očekivati još brži rast podrške SDP-u u Tuzli.


Press služba GO SDP BiH Tuzla


Priredio(la):