TUZLANSKI DOSJE

17.06.2017.
Preminula žena koja je s prerezanim vratom pronađena u grmlju kod Tuzle

Tridesetosmogodišnja E.T. iz Kiseljaka kod Tuzle koja je 3. juna s teškim povrdama vrata pronađena u grmlju u mjestu Bosanska Poljana preminula je jučer u Univerzitetsko-kliničkom centru (UKC) u Tuzli. Ovu informaciju za Klix.ba potvrdila je glasnogovornica tuzlanskog UKC-a Ersija Aščerić-Mujedinović.

Foto: Arhic Klix.ba
Tuzlarije


Pacijentica je preminula jučer oko 13:40 sati u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju gdje je bila hospitalizirana 13 dana u besvjesnom stanju.

Podsjećamo, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) 3. juna su zaprimili prijavu da se u grmlju pored magistralnog puta M-18, u mjestu Bosanska poljana kod Tuzle, nalazi nepoznata ženska osoba s povredama u predjelu vrata.

Kako je utvrđeno prilikom uviđaja koji su uz dežurnog kantonalnog tužioca obavili policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, žrtvi su povrede u predjelu vrata najvjerovatnije nanesene oštrim predmetom.

Teško povrijeđena E. T. je prevezena u Univerzitetsko-klinički centar (UKC) u Tuzli gdje je nakon 13 dana podlegla teškim povredama.

Operativnim radom na rasvjetljavanju ovog događaja, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK su došli do saznanja da se u vezu može dovesti 30-godišnji M. E. iz Tuzle koji je uhapšen.

Nakon kriminalističke obrade određen mu je jednomjesečni pritvor.

A.K.

Priredio(la): Klix.ba