TUZLANSKI DOSJE

17.06.2017.
Uljepšali prediftarsko vrijeme:
Hor Mošus iz Brčkog nastupio na Trgu slobode

Prelijepim učenjem ilahija i kasida, prediftarskim atmosferu Tuzlacima su u subotu uljepšali članovi hora Mošus iz Brčkog.Kao i svi prethodni gosti, i Brčaci su doprinijeli da se na poseban način osjeti, čuje i doživi ramazanska atmosfera u srcu Tuzle.

Tuzlarije


Ensar Gobeljić, vođa hora, najprije se zahvalio Medžlisu Islamske zajednice Tuzla na pozivu za nastup na ovoj manifestaciji.

- Ovo je prvi naš nastup na Trgu slobode u Tuzli i zaista nam je velika čast predstaviti se u sklopu manifestacije "Ramazan u Bosni". Ramazan kao poseban mjesec ostavlja uticaja i na nas privatno, a i na hor kao kolektiv. Mnoštvo je poziva na različite manifestacije koje se održavaju u okviru ramazana u BiH. Lijepa je to prilika da se upoznamo i družimo sa različitim ljudima iz naše zemlje - kazao je Gobeljić za Tuzlarije.

Tuzlarije


Do kraja ramazana ovaj hor očekuje još jedan nastup u Brčkom.

- Potom ćemo uljepšati bajramske blagdane u Brčkom, a nakon toga, trećeg dana Bajrama, nastupamo u Kladnju zajedno sa našim prijateljem Latifom Moćevićem - dodaje Gobeljić.

Inače, hor Mošus djeluje već 12 godina u okviru Udruženja mladih Izvor.

Tuzlarije


- Trenutno radimo na snimanju nove kaside za koju je tekst napisao prof. dr. Džemaludin Latić. Muzika koja je u fazi izrade je povjerenja našem poznatom interepretatoru Eldinu Huseinbegoviću, koji je naš dugogodišnji saradnik. On će također producirati i raditi aranžman za ovu novu kasidu. Kasida će nositi specifičan naziv "Adasovo grožđe", a govori o putovanju Poslanika u Taif. Jedna zaista emotivna priča koja je poznata iz povijesti islama, ističe Gobeljić dodajući da će za ovu kasidu biti snimljem i spot čiju režiju potpisuje Haris Dubica, jedan od najpoznatijih režisera u BiH, ali i šire.

Članovi hora prošle godine su snimili i kasidu pod nazivom "Tebe slijedim", koja je za godinu dana postala jedna od najslusašnijih numera na Youtube servisu.

- Izuzetno smo ponosni na sve naše projekte, a nadamo se da će i ovaj naredni, koji bi po našem mišljenju trebao da bude još bolji i kvalitetniji, isto tako biti dobro primljen kod publike, kazao je na kraju ramazanskog razgovora za Tuzlarije Ensar Gobeljić.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Priredio(la):