TUZLANSKI DOSJE

28.06.2017.
Iz Biltena MUP-a TK: Ubistvo u blizini Tenisa
U pucnjavi ubijen I.K. (1966), slobode lišen E.S. (1966)

Tuzlarije
Jutros oko 8, saobraćaj prema Tenisu je blokiran


Dana 27.06.2017. godine oko 22:45 sati u Tuzli, ispred ugostiteljskog objekta u blizini šetališta Slana banja, došlo je do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je jedno lice smrtno stradalo. Radi se o I.K., rođen 1966. godine iz Tuzle.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su kantonalni tužilac i službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, koji rade na utvrđivanju okolnosti u vezi navedenog događaja.

Lice za koje postoje osnovi sumnje da je ************ vatreno oružje i koje se dovodi u vezu sa navedenim događajem E.S., rođen 1966. godine iz Tuzle, lišeno je slobode i biće nakon kriminalističke obrade uz Izvještaj predato Kantonalnom tužilaštvu TK na dalje postupanje.

Tuzlarije


Tekst iznad slike je policijska informacija, a policija mora da poštuje neka pravila. Jedno od njih je i da se ne navode imena aktera već njihovi inicijali, godišta i odakle su.

Svi mediji su već objavili, ubijeni I.K. (1966) se zove Ivica Kantor Iva. Svjedoci navode da je ubistvu prethodila svađa između ubijenog Kantora i ubice.

Prije 8 godina Ivica Kantor je imao više sreće, tada je na njega ispred Doma mladih pucano iz vozila, teško je ranjen u stomak i grudi ali se nakon par sedmica oporavio i nastavio da radi kao zaštitar.

Tuzlarije


Ivica Kantor je dobro znan mnogim Tuzlacima, godinama je radio kao šef spasilačke službe na Panonici, a drugi ga opet znaju iz Doma mladih gdje je dugo radio kao zaštitar.

Priredio(la):