TUZLANSKI DOSJE

01.07.2017.
Dokumentarnim filmom o Damiru Avdiću Grahi završen 4. arTz Festival

Tuzlarije


Sinoć je u Urban Beatz Lounge Baru prikazan dokumentarni film o Damiru Avdiću Grahi pod nazivom "Pravi čovjek za kapitalizam" čime je završen 4.po redu festival savremene umjetnosti arTz.

Program zadnjeg dana ovogodišnjeg arTza počeo je na Gradskoj pijaci u Tuzli. Nesvakidašnji događaj pod nazivom "arTz village" posjetiteljima je omogućio "Putujuću galeriju Grundilo" umjetnika Alije Kambera, poeziju, te koncert orkestra Balzika. Nakon događaja na Gradskoj pijaci, u Erazmo centru u Tuzli održana je radionica "Savremeni evropski teatar" koju je vodio režiser Branko Šimić.

Panonska jezera u Tuzli su i ovog dana bili jedna od lokacija na kojim se održava program arTz festivala. U 17:00h je u arheološkom parku održana radionica "Kundalini yoga&bubnjevi" koju je vodila Sanda Mešinović.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


U večernjim satima, u Urban Beatz Lounge Bar-u prikazani su filmovi MonuMENTImotion režisera Muhameda Kafedžića i film o Damiru Avdiću Grahi pod nazivom "Pravi čovjek za kapitalizam" čiju režiju potpisuju Dušan Moravec i Matjaž Mrak.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Ove godine na arTz festivalu gostovali su umjetnici i umjetnički programi iz Brazila, Austrije, Ujedinjenog Kraljevstva, Češke, Slovenije, Srbije, Holandije.

Priredio(la):