TUZLANSKI DOSJE

14.08.2017.
Open Fun Football Schools na pomoćnim terenima stadiona ˝Tušanj˝
Danska škola fudbala

Tuzlarije


Open Fun Football Schools je humanitaran, neprofitan i politički neutralan projekat organiziran od strane Cross Cultures Project Association, Kopenhagen (CCPA) u saradnji sa kancelarijom u Sarajevu. Osnovna ideja projekta je "Fun koncept". Ono što je važno je aspekt igre, druženja i zadovoljstvo koje proizlazi iz igre, a ne rezultat i poboljšanje nivoa vještine.

Ime «Open Fun Football Schools, nam govori skoro sve: Otvoreno za sve, bez obzira na rasu, religiju, vještine ili namjeru. Sve aktivnosti sadrže "fun" - zabavne elemente. Razne zabavne igre su predstavljene, a fudbaske aktivnosti su zastupljene u većini. Mi želimo da djeca uče, i ističu sposobnosti, kao i fudbalske/nogometne vještine i želimo da radimo sa djecom na stvaranju zdravih interesa i dobrih prijatelja.

Koristeći igre s loptom i čistu igru, Open Fun Football Schools žele biti strateški instrument i u okviru socijalnog aspekta, koji obnavlja stara, ali pokidana prijateljstva i sportsku saradnju među fudbalskim /nogometnim klubovima učesnicima, njihovim trenerima, liderima i djecom, te uz to promovirati toleranciju, miran suživot, socijalnu koheziju i saradnju među različitim etničkim grupacijama.

Zbog toga smo razvili naš "Fun football koncept" gdje mi upražnjavamo radost i igru.
S tim u vezi JU "Gradski stadion Tušanj" Tuzla u saradnji sa Danskom i Norveškom vladom organizuje otvorenu zabavnu školu nogometa/fudbala

(dječaci uzrasne dobi od 7 – 12 godina i djevojčice od 7 do 14 godina).

Škola nogometa će trajati od 21.08.2017. do 23.08.2017. godine na pomoćnom terenu (umjetna trava) stadiona "Tušanj" u Tuzli.

Za sve učesnike škole obezbjeđene su majice, kačketi, narukvice, kao i hrana i napitci za vrijeme trajanja škole.

Napomena, broj učesnika je ograničen i škola je besplatna za sve učesnike.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Grad Tuzla, a tehnički izvršilac je

JU "Gradski stadion Tušanj" Tuzla.

Pozivamo sve dječake i djevojčice navedene uzrasne dobi da se prijave na telefon 035 281 400 ili lično na stadion "Tušanj" (službene prostorije).

Bakir Buljugija

Priredio(la): stadiontusanj.ba