TUZLANSKI DOSJE

18.08.2017.
Prva grupa hadžija ispraćena iz Tuzle:
Radost i sreća na licima vjernika

Prva grupa budućih hadžija sa područja Muftijstva tuzlanskog ispraćena je rano jutros iz Tuzle. Hadžije su krenule put Sarajeva odakle će tokom dana avionima poletjeti za Kraljevinu Saudijsku Arabiju gdje će obaviti petu islamsku dužnost, hadž.Ispraćaju hadžija, njih ukupno 90, prisustvovao je Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, koji se ovom prilikom obratito hadžijama kazavši kako je pred njima put svjetla i to svjetlo će u narednim danima biti sve jače.

Tuzlarije


- U ovim danima hadžije će postići iskustvo i radost koje se ni sa čime ne može porediti, a ta sreća je najpribližnija onoj radosti kojom će se vjernici radovati na Sudnjem danu kada budu pred svojim Gospodarom, Njegovom milošću i oprostom oslobođeni svoga tereta, kazao je Muftija, poželivši hadžijama hairli put. Ovom prilikom u džamiji Kralja Abdullaha je proučena i ikrar dova.

Uz želje za sretan put i dobro zdravlje, na licima mnogih budućih hadžija, ali i članova porodica, vidjele su se suze radosnice.

Polazak druge grupe, koja broji 169 hadžija, je ispred džamije Kralj Abdullah u Tuzli, 18. augusta, u petak, u 11, 45 sati (prije džuma namaza).

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Priredio(la):