TUZLANSKI DOSJE

24.08.2017.
Nove školske torbe izmamile osmjehe na dječija lica

Udruženje "Mersy - USA" danas je u Osnovnoj školi Tušanj realiziralo akciju podjele školskih ruksaka i pribora za učenike prvih razreda.

Tuzlarije


Akcijom su obuhvaćena 52 buduća prvačića koji će u septembru krenuti u školu sa novim, adekvatno opremljenim ruksacima. Veliki broj porodica nije u mogućnosti obezbjediti svojim mališanima osnovne školske potrepštine s obzirom na to da se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, tako da je ova gesta i više nego dobro došla.

- Ovom prilikom želim da se zahvalim organizaciji "Mersy - USA" koja je obradovala naše buduće prvačiće. U današnjem vremenu, ovo je za roditelje veliki ekonomski poticaj u smislu da ćemo im olakšati početak nove školske godine. Posebno želim da istaknem da će svi prvačići na području Tuzlanskog kantona dobiti besplatne udžbenike, te ovim putem apeliram roditeljima da ne kupuju knjige - kazala je za Tuzlarije Amela Sinanović, direktorica Osnovne škole "Tušanj".

Tuzlarije


Direktor "Mercy-USA“ Ghassan Husni kazao je da su ovim projektom osim škole u Tušnju, obuhvaćene još četiri škole i to: "Mejdan", "Sjenjak", "Kreka" i "Mramor",

- Ukupno ćemo podijeliti 133 ruksaka, 70 za dječake i 63 za djevojčice. Prvi put na ovaj način sarađujemo sa školama u Tuzli, i, ako Bog da, saradnja će biti nastavljena i u buduće. Osim toga, u nekim opštinama na području Tuzlanskog kantona realizujemo edukacije iz engleskog jezika i informatike - kazao je Husni za Tuzlarije.

Školske potrepštine izmamile su osmjehe na dječija lica, a mališani kažu da jedva čekaju da krenu u školu.

U znak zahvalnosti donatorima jedna učenica je odrecitovala pjesmu.Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Priredio(la):