TUZLANSKI DOSJE

23.09.2017.
7. Memorijalni fudbalski susret prijateljstva ˝Dešo u srcu˝
Tuzlarije U subotu (30.9.2017.) od 10 sati, na Sportsko-rekracionom kompleksu Bambi Slavinovići u Tuzli, u organizaciji Sindikalnog sportskog društva i Klinike za hirurgiju UKC-a Tuzla, planirano je odigravanje 7.Memorijalnog malonogometnog turnira prijateljstva „DEŠO U SRCU“.
Turnir se održava u cilju očuvanja uspomene na prof.dr Dešu Mešića, jednog od najvećih hirurga i humanista koje je naša država a i šira regija ikada imala. Profesor Dešo Mešić utemeljitelj je moderne hirurgije u Bosni i Hercegovini i začetnik velikog broja novih i savremenih hirurških procedura a njegova nenadmašna ljudskost ostaće vječni ideal novim generacijama i naraštajima koji su ga naslijedili.

Na ovogodišnjem malonogometnom turniru prvi put će učestvovati i ekipa Regionalnog Medicinskog Centra Mostar koja će biti gost Sindikalnog sportskog društva UKC-a Tuzla. Osim njih učesnice turnira biće i ekipe: UKC Tuzla, Centar za srce Tuzla, Hirurgija Veterani UKC-a Tuzla, Univerzitet Tuzla, Makom Tuzla.
Pobjednike turnira kao i najboljeg igrača i golmana očekuju prigodne nagrade i zahvalnice koje će biti uručene na svečanoj večeri koja je planirana nakon održavanja turnira.

Sindikalno sportsko društvo i Klinika za hirurgiju UKC-a Tuzla pozivaju građane grada Tuzle i Tuzlanskog kantona da svojim prisustvom uveličaju ovaj sportski događaj i zajedno sa nama doprinesu očuvanju uspomene na prof.dr Dešu Mešića koji je ostavio dubok trag i dao pečat vremenu u kojem je živio.

Dr. Emir Ahmetašević. mr.sci, predsjednik SSD-a UKC-a Tuzla

Priredio(la):