TUZLANSKI DOSJE

23.09.2017.
Posjetioci Bingo City Centra sinoć uživali u muzičkom spektaklu

Tuzlarije


Sinoć je u tuzlanskom Bingo City Centru održan koncert vojnog orkestra Corps of Army music CAMUS iz Velike Britanije i Vojnog orkestra Oružanih snaga BiH.

Tuzlarije


Osim fantastičnih muzičkih izvedbi različitih žanrova, posjetioci su mogli uživati i u sjajnom vizuelnom prizoru, dok su se najmlađi gosti zabavljali uz šarene balone i zastavice. Koncert je trajao oko sat vremena, a bio je održan u centralnom dijelu Bingo City Centra.

Tuzlarije


Corps of Army music CAMUS jedan je od najvećih britanskih orkestara koji postoji preko 300 godina i nastupa na najznačajnijim državnim manifestacijama i ceremonijama poput onih koje se pripređuju u ime kraljice Elizabete II i Princa Charlesa.Organizatori koncerata, Ured vojnog atašea Birtanske ambasade i Ministarstvo odbrane BiH poručuju da su ovi muzički događaji rezultat višegodišnje uspješne bilateralne vojne saradnje, kroz koju su do sada upriličeni mnogobrojni nastupi, studijske posjete, različite obuke, kao i saradnja na drugim poljima.

Tuzlarije


Nakon koncerta u Tuzli, gostovanje britanskog vojnog orkestra CAMUS se nastavlja u Sarajevu gdje je najavljen koncert za subotu u Alta Shopping Centru, a turneja će završiti u mostarskom Mepas Mall-u u nedjelju naveče.

Tuzlarije


Ulaz na sve koncerte je BESPLATAN.

Priredio(la): PRESS Fabrika