TUZLANSKI DOSJE

20.10.2017.
TFF:
Kafa sa...Robertom Kurbašom i Asimom Ugljenom

Prvu Kafu sa poznatima na ovogodišnem TFF-u popili smo sa Robertom Kurbašom i Asimom Ugljenom. Moramo priznati da ako se po jutru dan poznaje, očekuje nas zanimljiv blok Kafa sa poznatima.

Tuzlarije


U razgovoru s našim gostima iz susjedne Hrvatske dotakli smo se situacije na glumačkoj sceni u regionu, njihovim ličnim izborima, ali i tome kako se provode u Tuzli i kako ih se dojmio 6.TFF, a za njih obojicu prvi.

"Meni je u Tuzli super. Bio sam i ranije jednom i mogu vam reći da mi je sve bolje i bolje. Festival je baš odličan. Uživao sam i u druženju s kolegama, partiju, a posebno na projekciji Žabe“, s oduševljenjem je rekao Kurbaša.

"Fasciniran sam adaptacijom komada „Žaba“ u filmsko ostvarenje. Inače obožavam taj tekst, koji je jako težak za izvođenje, ali ekipa filma je odlična pa su to uspjeli odlično donijeti publici i u ovoj verziji“, podijelio je Ugljen svoje impresije o filmu koji je otvorio Festival.

Šta su dečki rekli o filmskoj industriji na našim prostorima, problemima s kojima se susreće struka, ali i onim lijepim stranama njihovog posla, čuti ćete u intervjuu koji možete pronaći na službenom Youtube kanalu TFF-a.


Priredio(la):