TUZLANSKI DOSJE

01.11.2017.
Predstavljen projekt ˝We are Europe, We are the World˝:
Gluhić: 2018. godina treba biti godina turizma za Tuzlu i Tuzlanski kanton

Kreativa Marketing iz Tuzle danas je na press-konferenciji predstavila projekat We are Europe, We are the World kojim će se promovisati turistički potencijali Tuzle i Tuzlanskog kantona.

Tuzlarije


Kako je kazao Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK, radi se o jednom mega projektu koji će se dogoditi u narednoj godini.

- Ministarstvo turizma, trgovine i saobraćaja TK, Turistička zajednica TK, kao i kantonalna Vlada, koja je orijentirana za razvoj i unapređenje turizma, te Grad Tuzla uzet će učešće u organizaciji ovog projekta kojim ćemo prezentirati turističke potencijale na TK. Važno je da će oko stotinu turističkih agencija iz BiH i regiona, kojima ćemo dati dobar promo materijal, obići Tuzlu i nekoliko općina. Iduća, 2018. godina, treba biti godina turizma u Tuzli i Tuzlanskom kantonu – potcrtao je ministar.

Tuzlarije


Kad je u pitanju turizam, projektom We are Europe, We are the World, prema riječima Omera Isovića, voditelja projekta, Tuzla će ponovo doći u centar pažnje.

-„Ugostit ćemo i gradonačelnike gradova iz BiH i zemalja iz okruženja, a za ovaj dio je zadužen Grad Tuzla. Dovest ćemo i kulturno-umjetnička društva čijih će 15.000 folklorista napraviti najveće kolo na Panonskom jezeru, gdje će se i održavati cijeli program – rekao je Isović, te dodao da su već neki ambasadori iskazali interes za ovom velikom turističkom manifestacijom.
Obojica su konstatovali da će dolazak između 30.000 i 50.000 posjetilaca tokom tri dana biti najbolji pokazatelj prezentacije turizma u Tuzli i Kantonu.

Tuzlarije


Isović je, također, za iduću godinu najavio i povratak tuzlanskog sajma, zatim organizaciju velikog festivala piva Beer fest u junu, te novi Tuzla Gastro show koji će sa sobom donijeti mega spektakl, kao i prethodni, uz koncert popularnog bh. pjevača Halida Bešlića.

Priredio(la): Kreativa Marketing Tuzla