TUZLANSKI DOSJE

02.11.2017.
˝1001 Things to do in Tuzla Canton˝:
Facebook prezentacija turističkih destinacija u TK

Tim sačinjen od mladih, ambicioznih i pozitivnih ljudi pokrenuo je Facebook stranicu pod nazivom "1001 Things to do in Tuzla Canton" čiji je cilj prezentacija turističkih destinacija i zanimljivosti u okviru Tuzlanskog kantona.

Tuzlarije


- Po uzoru na druge, poznatije i uspješnije stranice istog tipa, shvatili smo da bi bilo jako pozitivno pokrenuti sličan projekat i za Tuzlanski kanton kako bi ljudima, kako domaćima, tako i turistima ukazali na ljepote, zanimljivosti i pozitivne stvari našeg područja - kazao je za Tuzlarije Aldin Prelić, jedan od osnivača stranice.

Svijet u kojem živimo iz dana u dan nam postaje na neki način “čudniji” - na što većina ukazuje. U vremenu koje pretjerano mnogo pažnje pruža niskim vrijednostima, osnivači stranice nadvode da populaciji treba ukazivati na pozitivnije stvari kako bi, takoreći, evoluciju usmjerili ka ispravnome cilju.

Stranica je osmišljena i pokrenuta da bi Vam pokazala koliko zanimljivih, kvalitetnih i zabavnih stvari možemo vidjeti i doživjeti na Tuzlanskom kantonu. "Naš cilj je 1001", navode iz tima.

Ukoliko želite pomoći u razvoju ideje, osjećajte se slobodni da kontaktirate osnivače stranice i pošaljete svoje prijedloge, savjete, kritike itd.

Link: 1001 Things to do in Tuzla Canton

S.P.

Priredio(la):