TUZLANSKI DOSJE

22.12.2017.
Članovi Taxi udruženje Non-Stop 15-01:
Obradovali djecu sa novogodišnjim paketićima

Članovi Taxi udruženja Non-Stop 15-01 posjetili su jučer Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli te djecu JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom tjelesnom razvoju Tuzla.

Tuzlarije


Naime, pred nama se nalaze najdraži dječiji dani, dani praznika, igre, radosti, veselja i poklona. Svjesni činjenice da u današnjem depresivnom vremenu nijedno dijete nije u potpunosti radosno i među njima postoje pojedinci i grupe kojima je mnogo teže nego ostalima. Upravo u te kategorije ubrajaju se djeca bez roditeljskog staranja te djeca sa smetnjama u razvoju. Međutim, njihov težak životni put konstantno se pokušava olakšati brojnim humanim gestama dobrih ljudi. U skladu s prethodnim zaista nas raduju brojne posjete tokom cjelokupne školske godine, a koje se za vrijeme praznika i dodatno intenziviraju. Druženje, smijeh, pjesma, iskrena dječija radost te pokoja suza radosnica uobičajeni su dio repertoara u ovim danima.

Tako je bilo i jučer prilikom posjete predstavnika Taxi udruženja Non-Stop 15-01. Navedeni predstavnici prvenstveno su unijeli radost u JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja gdje su štićenicima podijelili novogodišnje paketiće, a zatim su svoj humani pohod nastavili i u JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla gdje su obradovali mališane smještene u "Internatu Zavoda“.

Tuzlarije


Tuzlarije


Prilikom posjete osim druženja sa djecom upoznati su i sa cjelokupnim programom ovih ustanova. Djeca su im se zahvalila recitovanjem novogodišnjih pjesmica, a cjelokupan ambijent upotpunio je i Djeda mraz kojeg je ovo taxi udruženje obezbjedilo posebno za ovu priliku.

Tuzlarije


Tuzlarije


Predsjednik navedenog taxi udruženja Dino Hakić iskoristio je ovu priliku i da uputi apel za sva druga udruženja, firme i sve ljude koji su u mogućnosti da obraduju ovu djecu jer to njima zaista puno znači.

"Mi kao udruženje taxista ćemo nastaviti sa ovom pričom i nastojati ćemo da koliko toliko olakšamo život ovoj djeci“, izjavio je Dino Hakić prilikom posjete.

U ime učenika njihovih roditelja i uposlenika JU „Zavod“ od srca se zahvaljujemo na iskazanoj humanosti, altruizmu i solidarnosti.

M.N

Priredio(la):