TUZLANSKI DOSJE

04.03.2018.
Od 30. do 31.marta u Tuzli:
3. Simpozij urgentne medicine BiH sa međunarodnim učešćem

Treći Simpozij urgentne medicine Bosne i Hercegovine s međunarodnim učešćem održat će se u Hotelu Tuzla, od 30. do 31.marta/ ožujka 2018. godine u organizaciji Doma zdravlja "Dr. Mustafa Šehović“ Tuzla i Službe za hitnu medicinsku pomoć Dom zdravlja Tuzla.

Tuzlarije


Hitna medicina dinamična je struka, iz dana u dan svjedoci smo pozitivnim mijenama u načinu zbrinjavanja hitnih pacijenata.

Simpozij je zamišljen kao poveznica svih zdravstvenih radnika koji učestvuju u pružanju hitne medicinske pomoći. Na taj se način pruža prilika za razmjenu znanja, vještina, novih ideja i tehnologija koje se primjenjuju u svakodnevnoj praksi u svrhu unapređenja kvalitete pružanja hitne medicinske pomoći na izvanbolničkom i bolničkom nivou.

Predavanja će održati eminentni stručnjaci iz oblasti urgentne medicine, iz zemlje i inostranstva, koji će zanimljivim i nadasve korisnim temama dati izuzetan značaj ovom međunarodnom skupu i unapređenju nauke na polju urgentne medicine.

Kvalitet, multidisciplinaran i interaktivan pristup predavača i zanimljive radionice, omogućavaju da organiziramo ovakav naučni skup.

- Vjerujemo da će izbor tema potaknuti Vaše zanimanje te da će Simpozij ispuniti Vaša očekivanja uz poruku da uspjeh Simpozija ovisi i o Vašem aktivnom učešću. Zahvaljujemo svima na pomoći u ostvarivanju zadanog cilja Simpozija i očekujemo vas u Tuzli, poručili su organizatori.

S.P.

Priredio(la):