SPORTARIJE

08.04.2005.
Na Tušnju i dalje vlada netrpeljivost
NI PLAĆE NISU ZAKOPALE RATNE SJEKIRE
Nogometaši i struka najavljuju pobjedu protiv Orašja, ali ne i mirenje s klupskim čelnicima


na Tusnju nema snijega, ali su i pored toga ˝zahladjeni odnosi˝
TUZLA – Zahvaljujući činjenici da je usvojen proračun za ovu godinu, iz općinske je blagajne na račun Slobode ovih dana «leglo» četvrdesetak tisuća konvertibilnih maraka, dovoljno da se nogometašima i trenerima, ali ne i ostalim uposlenicima, isplate plaće za dva mjeseca i premije za pobjedu protiv Željezničara (po 300 KM).
Mada je podatak o primanjima poslovna tajna o kojoj direktor Mišo Hrgovčić nikada ne govori, doznajemo da su nogometaši iz takozvanog prvog platnog razreda dobili po 1.500 KM. Ali, niti ova isplata nije promijenila stanje duhova na Tušnju.
- Sve je otišlo predaleko da bi se zaboravilo isplatom dijela dugovanja. Mi ne štrajkujemo, redovito radimo i, kao što se vidi, osvajamo bodove, ali s ovima iz uprave suradnje nema – stajalište je nekolicine nogometaša.
Navodno, tjedan nitko iz uprave nije došao promatrati treninge nogometaša. Netko je pronio vijest kako su nogometaši odlučili makar silom otjerati sa stadiona bilo koga od čelnika kluba s kojima su u zavadi. Doznajemo da je upravu napustio i agilni Nermin Čolić, te klupsko rukovodstvo nema niti formalno dovoljno članova za odlučivanje. Idućeg tjedna se očekuje klupska skupština, te se očekuje kraj sadašnjih trzavica.
Da se odnosi nisu promijenili pokazala je i jučerašnja tiskovna konferencija na koju nije došao nitko od trenera i nogometaša. S novinarima su prvi put za mjesec dana razgovarali predsjedavajući UO Avdo Mešić, članovi Mijo Krešić i Vahid Ibrišimović, te direktor Mišo Hrgovčić.
- Ispoljeni animoziteti moraju se čim prije okončati, jer je to u interesu kluba – izjavio je Mijo Krešić. Niti on, a niti ostali nisu željeli govoriti o sukobima u klubu kako se, kako je rečeno, ne bi narušila atmosfera pred izuzetno važan susret sa Orašanima.
Sakib Malkočević je svoj izostanak s presice objasnio time što je u isto vrijeme s kćerkicom bio kod liječnika. Uistinu, tamo smo ga i pronašli. Niti Malkočević nije htio uoči susreta s Orašjem govoriti o unutarklupskim sukobima. Dobrog je raspoloženja, u momčad mu se vraćaju kapetan Adnan Sarajlić, Darko Vojvodić i Staniša Nikolić.
- Prvi put na raspolaganju imam sve nogometaše, osim Adnana Smajlovića koji je tražio dozvolu za odlazak na probu u Moldaviju. Optimist sam, mada su Orašani snažna momčad. Motiva imamo na pretek. Bod iz Širokog Brijega samo pobjedom dobija na vrijednost, a osim toga, izjednačit ćemo se s njima na ljestvici i konkurirati za Europu - izjavio je Sakib Malkočević, šef stručnog štaba momčadi koja u proljeće još nije poražena.
SLOBODA: Medić, Nikolić, Halilović, Čović, Krupinac, Kuduzović, Hadžić, Vojvodić, Sarajlić, Okanović, Mujić.(SN)


Priredio(la): tuzlarije