SPORTARIJE

20.04.2005.
Ženska odbojkaška reprezentacija BiH
U Tuzli se prvi put okupio jedinstveni tim
Ekrem Lagumdžija, selektor ženske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, juče je u Tuzli obavio prvu prozivku igrač ica pred nastup na kvalifikacijskom turniru u Francuskoj za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Od 18 pozvanih, po prvi put iz oba bh. entiteta, stručnom štabu odazvalo se 16 djevojaka, koje su nakon ljekarskih pregleda sinoć obavile prvi trening.

˝Na prozivci se opravdano nisu pojavile Amela Baraković i Azra Fako. Barakovićeva će kasniti zbog obaveza u plej-ofu Hrvatske, dok je umjesto Azre Fako, koja ima obaveze na fakultetu, pozvana Ivana Delić iz Bijeljine i njen dolazak očekujemo u utorak˝, rekao je Lagumdžija.

Reprezentativke BiH u Tuzli će raditi do narednog ponedjeljka, a osim treninga planirano je i odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica.

˝U srijedu ćemo odigrati kontrolnu utakmicu sa selekcijom Tuzlanskog kantona. Drugu provjeru trebali bismo imati u petak, a protivnik je još nepoznat˝, dodao je Lagumdžija. Polazak reprezentativki BiH u Francusku planiran je za ponedjeljak avionom iz Sarajeva. Osim domaće selekcije izabranice selektora Lagumdžije za protivnice će još imati odbojkašice Finske, Belgije i Norveške.
Sutra okupljanje muškaraca

Osim djevojaka, kvalifikacijski turnir za odlazak na Svjetsko prvenstvo krajem tekućeg mjeseca odigrat će i muška odbojkaška reprezentacija BiH. Izabranici selektora Sabahudina Peljte nastupat će na turniru u Estoniji, a pripreme će započeti sutra u Brčkom.

Priredio(la): tuzlarije / nezavisne