SPORTARIJE

22.04.2005.
Premijerna liga rukometaša BiH
SLOBODA SOLANA – BORAC TELEKOM SRPSKE 29:28 (15:12)
I dalje bojazan za opstanak, jer je Zrinjski pobijedio Konjuh Namještaja, a Kosid DO Krivaju


Haris Strujic (u skoku) postigao je tri gola (Snimio: Miro Petrovic)
TUZLA – Dvorana Mejdan. Gledatelja 300. Suci: Petković (Studenci) i Stanković (Čapljina).
SLOBODA SOLANA: Savić, Memić, Suhonjić, Kadić 3 (2), Strujić 3, Živanov 6, Mujkanović 3, Ferhatbegović 4, Bulić 4, Zoletić 5, Papić 1, Sabljić, Smajlagić, Ovčina. Trener: Ibrahim Hamidović.
BORAC TS: Grahovac, Malić 4, Obradović 5, Torbica 2, Đogo 3, Međedović 4, Stevanović 3 (3), Raca 3, Crnomarković, Garić, Pucarević, Vranješ, Ljubišić, Unčanin 4. Trener: Draško Budiša.
SEDMERCI: Sloboda Solana 4 (2), Borac TS 4 (3). ISKLJUČENJA: Sloboda Solana 8, Borac TS 8 minuta.

Igrali su solari kao na razapetom cirkuskom užetu. Vješto su balansirali, mada je gledateljima od početka do kraja susreta izgledalo da će pasti u bezdan. Dobro otvaranje utakmice, ali do 7:6 u 12. minuti, poslije čega Banjalučani prave seriju 0:4 i postižu svoje najveće vodstvo (7:10). Onda mala serija domaćih, Zoletić poravnava na 12:12 u 25. minuti, Savić lovi nekoliko lopti, pa Tuzlaci odlaze na odmor sa 15:12.
U nastavku vode samo “solari”. Sjajno igra Mirza Bulić, ubojiti su Nermin Zoletići i Haris Strujić, Mirza Ferhatbegović razbija obranu banjalučkih rukometaša i nagrada je 19:15 u 37. minuti. No, kakav bi to bio finiš, kada “solari” ne bi od gotovine napravili veresiju. U 57. minuti još imaju 29:26, ali pola minute prije kraja Obradović zabija za 29:28. Osam sekundi prije kraja Edi Kadić sa 7 metara pogađa vratara gostiju Ljubišića u noge, a onda panično blokiranje da Banjalučani ne dodju u zonu šuta. Kraj, zasluženo osvojena tri boda i produženje nade u opstanak. Šanse su iste kao i prije ove utakmice, jer je Zrinjski u Mostaru pobijedio Konjuh Namještaja, a Kosig DO u Banja Luci zavidovićku Krivaju.(mp)Priredio(la): Miro