SPORTARIJE

05.05.2005.
Miro Hrkač, sudija iz Širokog Brijega
˝Musemić me vrijeđao na nacionalnoj osnovi˝
Miro Hrkač, nogometni sudac iz Širokog Brijega, koji je vodio susret 24. kola Premijer lige BiH igran između Slobode i Sarajeva (1:1) prošle srijede (27. aprila), kaže, ogorčen je zbog svih događanja nakon te utakmice. Hrkač se juče samoinicijativno obratio našoj redakciji, te tvrdio:

˝Husfer Musemić, trener Sarajeva, me bez ikakvog razloga izvrijeđao najpogrdnijim izrazima, psovao mi majku, vrijeđao na nacionalnoj osnovi, pjenio da sam ´naručen´ i galamio da ću tek vidjeti koliko je on stvarno jak i moćan, te da više nikada neću suditi. Htio me i fizički napasti. Srećom, spriječen je u tome od redara. Osobno mislim da sam korektno odsudio tu utakmicu, dobio sam i solidnu ocjenu od kontrolora suđenja, tako da zbilja ne znam što je Musemić želio? Čemu služi takvo njegovo ponašanje, ako se zna i da je Sarajevo jedina dva boda u sezoni s gostovanjima donijelo baš u utakmicama koje sam im sudio, to jest iz Travnika i Tuzle. Nije li to dokaz korektnosti i činjenice da sam im omogućio jednake uvjete za igru, kao i domaćoj ekipi˝, istakao je Hrkač.

Musemić: Laže sve što kaže

Husref Musemić, trener Sarajeva, juče nije bio previše raspoložen da komentariše navode sudije Mire Hrkača, ali je kratko rekao:

˝Laže sve što kaže, jer nikome nisam ništa psovao na utakmici sa Slobodom. Sve što sam mu rekao je da ću se potruditi da više nikada ne sudi Sarajevu, jer bez veze dijeli kartone. Pitam se samo zašto se oglasio sedam dana nakon utakmice.˝

Priredio(la): Tuzlarije / nezavisne