SPORTARIJE

12.05.2005.
U Slobodi zbijaju redove
Bodovi važniji od svađa, plata, premija...
U Slobodi su složni u zaključku da će zbiti redove i sve karte baciti na prvu meč loptu za ostanak u Premijer ligi, u subotu protiv Žepča na Tušnju.

Posebne računice nisu potrebne, tuzlanski tim je u neugodnoj situaciji. Posljednji nastupi nisu bili rezultatski povoljni za Slobodu, ali se navijači nadaju da će svaki igrač dati maksimalno u naredne tri utakmice.

- Bodovi su na prvom mjestu. Imalo smo sastanak, igrači su odlučni da daju svoj maksimum. Više na ne intersiraju dugovi, plate, premije...Igramo dva susreta zaredom na Tušnju i imamo priliku da se izvučemo iz neugodne situacije. Planirali smo iz ove tri utakmice sedam bodova i prema toj računici osigurali bismo ostanak u društvu najboljih kazao je trener Sakib Malkočević pred finiš prvenstva.

Optimizam se u Tuzli širi, bez obzira na tešku situaciju u klubu. Prijatelji Slobode i bivši asovi stali su uz igrače i potrudiće se da do posljednje utakmice imaju neophodan mir. Zbog toga će ekipa nakon današnjeg treninga krenuti u karantin, a u opciji su dvije destinacije - komplex Zlaća i Košuta kod Kalesije.

-Pooštrili smo mjere pred važne duele. Igrači će već u 22 sata biti u krevetu, nema kasnih izlazaka. Svi se moramo mobilizirati - dodao je Malkočević koji će za subotnju utakmicu sa Žepčem imati sve igrače na raspolaganju izuzev povrijeđenog Okanovića.

Priredio(la): Tuzlarije / avaz