SPORTARIJE

13.05.2005.
Košarkaši Sloboda Dite osigurali ostanak
Protiv čelika i Radnika za plasman
Utakmica protiv Čelika igra se sutra u 18,30 sati, a protiv radnika iz Bijeljine u srijedu u isto vrijeme

Pobjedom prošle srijede protiv Posušja, košarkaši Sloboda Dite i teorijski su sačuvali status člana najkvalitetnije lige BiH. Do kraja prvenstva odigrat će još dva susreta u Tuzli, sutra protiv Zenice Čelika i u srijedu protiv bijeljinskog Radnika, dok će u posljednjem kolu iduće subote biti slobodni, jer je Vogošća Mims isključena iz natjecanja.
Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji trener Boro Đaković rekao je kako plasmanom Sloboda Dite nitko ne može biti zadovoljan, ali da on jeste, jer su u dvije zadnje sezone profilirali kostur momčadi od mladih igrača iz svog pogona.
- U idućoj sezoni pravit ćemo tim u zavisnosti od ambicija kluba, te eventualno dovesti neka pojačanja ili ostati na snagama koje trenutno imamo – rekao je Đaković.
Komentirao je ispadanje iz lige Zenice Čelika, kluba koji je rasadnik košarkaša, a sada odlazi u A- ligu.
- Ta činjenica treba da zabrine i KS BiH, jer će iz Federacije BiH ostati samo dva tuzlanska kluba, Sloboda Dita i Student, kao i Bosna Asa Telekom u posljednjem stupnju natjecanja - istaknuo je Đaković.
Direktor kluba, Ekrem Čolo, najavio je da će po završetku prvenstva biti napravljena analiza uradjenog, a planira se i održavanje skupštine, na kojoj će se odrediti klupske ambicije u narednom razdoblju.
Utakmica Sloboda Dita – Zenica Čelik igra se sutra u dvorani Mejdan (18, 30 sati), a sude Jakovljević, Babić i Šobot.

Priredio(la): Miro