SPORTARIJE

18.05.2005.
Izvučeni parovi polufinala Rukometnog kupa
Na startu Borac - Bosna (S)


Nakon što su tokom protekle sedmice odigrane četvrtfinalne rukometne utakmice u okviru Kupa Bosne i Hercegovine u obje konkurencije, u ponedjeljak se u prostorijama Rukometnog saveza BiH pristupilo izvlačenju parova polufinala Kupa BiH. U “bubnju” su se u muškoj konkurenciji našle ekipe Bosna (Sarajevo), Sloga (Doboj), Borac TS (Banja Luka) i Izviđač (Ljubuški).
Voljom žrijeba u prvoj polufinalnoj utakmici, koja će se u subotu igrati na završnom turniru u Doboju, snage će odmjeriti Borac TS i Bosna (S).
Ovaj polufinalni susret na rasporedu je u 17 sati. U drugom polufinalu sastaju se Sloga i Izviđač, a utakmica počinje u 20, 15 sati. Finalna utakmica biće odigrana u nedjelju, a taj susret je zakazan za 17, 15 sati. Što se tiče zavšnice Kupa BiH za žene, voljom žrijeba u prvom polufinalu koji će se u petak igrati u Cazinu, sastaće se ekipe Ljubuškog Trgocoopa i Galeba, a u drugom polufinalnom susretu snage će odmjeriti Zrinjski i Borac SP. Finale Rukometnog kupa BiH za žene će se igrati u subotu.
Za mečeve završnice Kupa BiH u muškoj konkurenciji biće obezbjeđen i TV prenos, a postoji velika vjerovatnoća da će i biti osiguran i TV prenos završnice Kupa BiH za žene. Sada se jedino čeka na dogovor sa Federalnom TV. G. V.
Smajo Karačić, generalni sekretar RSBiH
Savez nema dugovanja
Generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić kazao je na konferenciji za novinare u RSBiH da ovaj Savez, uprkos teškoj finansijskoj situaciji, nema nikakvih dugovanja. On je naveo podatak da će za utakmice bh. reprezentacije protiv selekcije Norveške u baražu za EP u Švajcarskoj naredne godine, koje se igraju 11. juna u Dramenu (19, 15 sati) i 19. juna u Zetri (16, 15 sati), biti potrebna značajna sredstva, kao i za pripreme reprezentativaca u Tunisu koje će se održati od 26. maja do 2. juna. Prema nekim grubim procijenama, potrebno je obezbijediti oko 150.000 KM.
Inače, već je sklopljen ugovor sa TV kućama Hayat i Mrežom plus oko prenosa utakmica baraža. Što se tiče priprema u Tunisu, planirano je da se odigraju tri utakmice, (sa reprezentacijama Tunisa i vjerovatno Egiptom).
Karačić je naglasio i to da je reprezentacija BiH spremna da učestvuje na Mediteranskim igrama u Almeriji, ali da mnogo toga zavisi i od Olimpijskog komiteta BiH.
“Spremamo se da idemo na MI, ali sada su nam najvažnije utakmice sa reprezentacijom Norveške, ” kazao je Karačić.


Priredio(la): sunce/Oslobođenje