SPORTARIJE

24.05.2005.
Slišković objavio spisak reprezentativaca
susreta protiv San Marina i Španije.
Na popisu se nalaze imena igrača koji uglavnom nastupaju u inostranstvu, a jedina dva nogometaša iz Premijer lige BiH su Džemal Berberović (Sarajevo) i Velimir Vidić (Zrinjski). Nakon duže pauze pozvani su Muhamed Konjić i Mladen Bartolović, a Slišković je poziv uputio i nogometašu moskovskog CSKA Elviru Rahimiću.

Spisak pozvanih igrača: Almir Tolja, Goran Brašnić, Dragan Stojić, Emir Spahić, Vedin Musić, Velimir Vidić, Saša Papac, Muhamed Konjić, Ninoslav Milenković, Džemal Berberović, Ivica Grlić, Zlatan Bajramović, Hasan Salihamidžić, Sergej Barbarez, Zvjezdan Misimović, Mirsad Bešlija, Elvir Baljić, Elvir Bolić, Elvir Rahimić, Mladen Bartolović, Vladan Grujić, Nedim Halilović.

Slišković je upitio poziv i Branimiru Bajiću, Dušanu Kerkezu i Romeu Mitroviću, koji će doći na pripreme ukoliko neki od pozvanih igrača otkaže dolazak. Prvo okupljanje reprezentativaca zakazano je 30. maja u Sarajevu, nakon čega će reprezentacija otputovati u Zenicu, gdje će se pripremati do odlaska u San Marino 2. juna. Susret protiv San Marina na rasporedu je 4. juna, a protiv Španije četiri dana kasnije u Valenciji.

Priredio(la): sunce/sarajevo-x