SPORTARIJE

29.05.2005.
Memorijalni stonoteniski turnir «Elvis Alagić – Enko» u Tuzli
Pobjede Majde Prole i Almira Divovića
Najboljima priznanja uručio Šemso Alagić, otac tragično poginulog Elvisa


Pobjednica memorijala - Majda Prole (Kreka) (Snimio: Miro Petrovic)
Uz nastup pedesetak takmičara iz 10 klubova BiH, u organizaciji STK Kreka, u Tuzli je juče održan jubilarni, 10. stonoteniski memorijalni turnir «Elvis Alagić – Enko», koji se svake godine u ovo doba igra u spomen na izuzetno talentovanog stonotenisera iz Kreke, Elvisa Alagića, tragično poginulog od srpske granate kod Kapije, 25. maja 1992. godine.
Pobjednik kod juniora je Almir Divović iz sarajevske Bosne koji je do pehara došao pobjedom u finalu protiv Elvira Mujića (Spin, Doboj Istok) sa 3:0. Za 3. mjesto Damir Marinić (Telekom, Tuzla) sa 3:2 pobijedio je Admira Sujoldžića iz travničkog Borca.
Kod juniorki je slavila Majda Prole iz Kreke. Ona je u finalu juniorki savladala stonoteniserkutuzlanskog Telekoma, Edinu Isić sa 3:2, dok je za 3. mjesto Danira Muminović (Kreka) pobijedila Sonju Obradović (Željezničar) 3:0.
Pehare i nagrade najboljima uručio je Šemso Alagić, otac poginulog stonotenisera iz Kreke. Nagrađeni su i najmlađi učesnici turnira, 9.godišnji Edin Gutić iz Kreke, odnosno, 8.godišnja Irma Malkoč (Top Stens 73 iz Cazina. (mp)
(

Priredio(la): miro/tuzlarije