SPORTARIJE

29.05.2005.
U Tuzli održan završni turnir TOP-8 za juniore i juniorke
Mujić iznenadio Divovića, Obradovićeva bolja od Isićeve
Završni turnir dobro organizovan u krečanskom Stensu

Pomalo iznenađujuće okončan je završni turnir TOP-8 najboljih juniora BiH. U glavnoj skupini pobijedio je Elvis Mujić iz Spina (Doboj Istok), ispred favorizovanog Almira Divovića iz sarajevske Bosne. Oba su današnji turnir u krečanskom Stensu završili sa po jednim porazom, s tim što je u međusobnom duelu pobijedio Mujić.
U B grupi pobijedio je Admir Sujoldžić iz travničkog Borca ispred Zeničanina Edina Konjića, pa su njih dvojica izborila plasman u A skupinu TOP-8, iz koje su ispali Amar Ramusović (Željezničar) i Omer Banjić (Spin).
Kod juniorki, u A grupi primat je potvrdila Sonja Obradović iz Željezničara ispred Edine Isić iz Telekoma (Tuzla). Obje su turnir također završile s jednim porazom, ali je Obradovićeva slavila u međusobnom duelu. U B grupu ispale su Mirela Trbović (Borac, Travnik) i Belma Bušatlić (Bugojno), a u A su se plasirali dvije prvoplasirane stonoteniserke iz B grupe, Melisa Ibrahimović (Borac, Travnik) sa svih sedam pobjeda i Larisa Šišić iz Kreke, koja je doživjela jedan poraz.
Poredak – A grupa TOP-8 juniora: Mujić (Spin) 6-1, Divović (Bosna) 6-1, Stjepić i Bobaš (SM Vitez) 4-3, Badić (Top stens 73, Cazin) 3-4, Alen Divović (Bosna) i Ramusović (Željezničar) 2-5, Banjić (Spin) 1-6.
Grupa B: Sujoldžić (Borac) 6-1, Konjić (Mladost, Zenica) 5-2, Bošnjak (CM Vitez) 5-2, Ferhatbegović (Željezničar) i Korjenić (Bosna) 4-3, Kapetanović i Nalić (Željezničar) 2-5, Rizvanović (Mladost) 0-7.
A grupa TOP-8 juniorki: Obradović (Željezničar) 6-1, Isić (Telekom) 6-1, Muminović (Kreka) 5-2, Prole (Kreka) i Brajlović (Bosna) 4-3, Mujakić (Top Stens 73) 2-5, Trbović (Borac) 1-6, Bušatlić 0-7.
Grupa B: Ibrahimović (Borac) 7-0, Šišić (Kreka) 6-1, Delalić (Top Stens 73) 5-2, Hadžiahmetović (Bugojno) 4-3, Kico (Bugojno) 3-4, Brčić (Bugojno) 2-5, Mujić (Spin) 1-6, Muftić (Kreka) 0-7.(mp)

Priredio(la): miro/tuzlarije