SPORTARIJE

03.06.2005.
Burna Skupština tuzlanske Slobode
Odstupili Mešić i Šehović, uskočio Bijedić
Za sedam dana znat ce se sastav novog Upravnog odbora tima s Tušnja

Slika u centru:


Ekrem Sehovic: \˝Nece mene niko smjenjivati, sam cu dati ostavku!\˝ (Foto: Miro Petrovic)
Novi predsjednik tuzlanske Slobode je Enver Bijedić, direktor Direkcije za izgradnju i obnovu Tuzle, dok su s čelnih mjesta u klubu neopozivim ostavkama odstupili vd predsjednika Avdo Mešić i predsjednik Skupštine, mr. Ekrem Šehović.
Već na početku Skupštine, koja je jučer održana u hotelu ˝Tuzla˝ vidjelo se da je dio zastupnika ˝naoštren˝ na promjene, koje su podržali i pripadnici navijačke skupine Fukare. Namjera mr. Šehovića da na Skupštini izvrši samo dopunu sadašnjeg krnjeg Upravnog odbora, te da se osnuje komisija koja će predložiti predsjednika i nedostajući broj članova uprave, u startu je osujećena. Prigovoreno je mr. Šehoviću da i sam snosi krivnju za haotično stanje u Slobodi, te da je vrijeme da i sam porazmisli o odstupanju s tog mjesta, što je kasnije i uradio kada je vidio da će tok zasjedanja poći po njega neželjenim putem.
-Niko me neće smjenjivati, ja podnosim neopozivu ostavku - kazao je mr. Šehović, uzeo svoje pribilješke i otišao sa sastanka.
Novi je predsjednik, Enver Bijedić, obećao za sedam dana predložiti novu upravu, a obećao je da će Slobodu vratiti među tri najbolje momčadi u BiH, rekavši ˝a možda i na sam vrh˝.
- U klubu će moći raditi samo oni koji su spremni pomoći Slobodi, a ne okoristiti se o nju. Osobno, ako uzmem i jednu marku iz Slobode za sebe, neka bilo ko protiv mene podnese kaznenu prijavu - rekao je Bijedić na zasjedanju s kojeg izvještaj u sutrašnjem broju objavljuje zagrebačlki Večernji list.


Priredio(la): miro/tuzlarije