SPORTARIJE

05.06.2005.
Tuzlanski premijerligaš dobio novog predsjednika
Prioritet broj jedan su igrači, a potom slijede navijači, kaže Enver Bijedić

Prve minute sjednice Skupštine Slobode nisu nagovještavale slavljeničku atmosferu na kraju. Nakon što je Ekrem Šehović podnio neopozivu ostavku, atmosfera se prilično zaoštrila, ali je, pošto je potpredsjednik Edib Kravić preuzeo voditeljsku palicu, tok sjednice polako počeo poprimati ˝normalan˝ tok.
Enver Bijedić bio je jedini kandidat za mjesto predsjednika, a izabran je jednoglasnom odlukom. Nakon imenovanja, zračio je optimizmom.
- Sloboda će krenuti prema samom vrhu, da ne kažem na vrh bh. fudbala. Za to će nam, uz kvalitetan sastav Upravnog odbora, trebati i pomoć Općine i Kantona. U klub trebaju doći ljudi jaki u finansijskom smislu, odnosno, koji su spremni i kadri pomoći.
Znam da ima mnogo nesređenih odnosa, ali to poglavlje treba zatvoriti i krenuti naprijed. Imamo mnogo bolji igrački potencijal nego što to rezultati pokazuju, ali tome je uzrok bio slabo funkcioniranje kluba u svim segmentima - kazao je novi predsjednik.
U jednom trenutku prije imenovanja Bijedićeva rečenica pozdravljena je aplauzom skoro svih prisutnih članova Skupštine.
- Imam energije i želim odabrati kvalitetan Upravni odbor, koji će brinuti isključivo o igračima. Oni će biti na mjestu broj jedan, a navijači odmah iza njih.
Narednog četvrtka, na novoj Skupštini kluba, Bijedić će objelodaniti spisak članova budućeg Upravnog odbora.

Priredio(la): sunce/Avaz