SPORTARIJE

19.06.2005.
Dževad Šećerbegović novi sportski direktor Slobode
NISU NAĐENA SREDSTVA ZA PLAĆE NOGOMETAŠA
Nova uprava kao i stare - puno priče, a malo plodova


Moze li donijeti dobro Slobodi - Dzevad Secerbegovic (Photo: M.Petrovic)
Nekadašnji legendarni nogometaš Slobode, Dževad Šećerbegović, novi je sportski direktor tušanjskoj premijerligaša, odlučila je uprava kluba na sjednici UO minule subote. Šećerbegović je ovu dužnost obnašao već prije osam godina, kada je mjesto sportskog direktora poslije debakla u utrci za naslov prvaka protiv Čelika (na Tušnju 1:4) - ukinuto.
Prije godinu, uprava na čijem je čelu bio Mehmed Bajrić, ponovno je ustanovila mjesto sportskog direktora, koje je kraće vrijeme obnašao Mersad Kovačević.
Šećerbegović bi, kako je najavljeno, novu dužnost trebao primiti već početkom ovog tjedna. Na sjednici uprave je bilo riječi i o trenutnoj finansijskoj situaciji u klubu, ali nije poznato da li je donesena odluka o isplati jedne plaće nogometašima, što oni očekuju kao ozebli sunce. Od završetka prvenstva nitko od nogometaša i trenera nije dobio niti marke, što kod njih izaziva veliko nezadovoljstvo.
Suprotno tvrdnjama "Dnevnog avaza", nogometašima još nisu osigurane plaće, tako da ni oni, a ni treneri nisu dobili ni marku još od završetka Premijerlige. Iduće subote bi trebale početi pripreme za novu sezonu, a nezadovoljstvo igrača praznim obećanjima raste. Nova uprava je, izgleda, kao i prijašnje: puno pričaju, a malo donose. Svi kao očekuju kada će općina uplatiti obećanu tranšu, zaboravljajući da su ta sredstva namijenjena prijašnjem razduživanju i deblokadi godinama "zaključanog" računa kluba.(mp)

Priredio(la): miro/tuzlarije