SPORTARIJE

28.06.2005.
Jasmin Hukić završio sezonu u Hemofarmu
Karijeru vjerovatno nastavljam u Španiji
Jasmin Hukić u nedelju navečer odigrao je posljednju utakmicu za Hemofarm. Klub iz Vršca sezonu je okončao trećim porazom u u finalu plej-ofa prvenstva SCG od Partizana, a kapiten reprezentacije BiH jučer nam je potvrdio kako će karijeru nastaviti u novoj sredini.

- Ne krijem, postoji "milion" ponuda - kaže Hukić, koji je u posljednjem meču između Hemofarma i Partizana (84:91) postigao deset poena.

Još prije završetka plej-ofa "procurila" je vijest da je Hukić navodno najbliži španskom prvoligašu Leće Riju, ali je naš vodeći košarkaš izjavio da od toga nema ništa.

- Tačno je da su oni bili jako zainteresovani, čak su mi poslali i ugovor. Odbio sam jer želim ipak igrati u većem klubu - kaže Hukić.

To međutim ne znači da je Hukić otklonio mogućnost odlaska u Španiju. Naprotiv, on priznaje kako će karijeru vjerovatno nastaviti u jednom od vodećih španskih prvoligaša.

Tamošnji listovi su pisali kako je u opticaju jedan katalonski klub (Huventud), ali to Hukić nije želio komentarisati.

- U obzir dolaze klubovi koji igraju Euroligu ili barem su blizu toga. O imenima ne bih za sada govorio niti nagađao šta će zaista desiti - kaže Hukić.

Priredio(la): tz / avaz