SPORTARIJE

28.06.2005.
Sportski direktor Slobode najavio drugačiji rad
Svi ugovori idu na reviziju
Prvi dan radne sedmice bio je naporan za sportskog direktora Slobode Dževada Šećerbegovića. Upoznao se sa ugovorenim obavezama igrača i najavio da će ubuduće, dok je on na ovoj funkciji, raditi drugačije. Do sada su igrači Slobode napuštali klub kada su htjeli, a da im je tom prilikom ugovor pogodovao za odlazak. Šećerbegović je sada najavio sasvim drugačiji rad.

- Ugovori, bez obzira na to bili novi ili stari, ići će na reviziju. Moj princip rada je jednostavan. Zalagat ću se za pošten rad i odnose. Neću dozvoliti kao bivša Uprava da se igračima lansiraju lažna obećanja, koja se u principu nikada ne obistine. Ako nekom fudbaleru obećamo 100KM, onda će ih i dobiti. Jedino tako možemo imati povjerenje naših igrača - kazao je Šećerbegović.

Najvjerovatnije će u petak biti održan sastanak Skupštine kluba, na kojem treba izabrati novog predsjednika. Petočlana komisija će prezentirati svoje izvješće o radu i pregovorima s potencijalnim kandidatima, a kako se sada stvari odvijaju, dva su kandidata najozbiljnija da postanu predsjednici Skupštine kluba. Salko Bukvarević već ima malu prednost u odnosu na drugog kandidata Vinka Ćuru.

Vojvodić ostaje na Tušnju

Veznjak Slobode Darko Vojvodić najavio je da će i ubuduće nositi Slobodin "crveno-crni" dres. Ovom odlukom Vojvodić je demantirao glasine da bi u ljetnoj pauzi mogao promjeniti sredinu.

- Ja sam vojnik Slobode ovdje mi je odlično. Nedavno sam obavio i razgovore sa čelnima ljudima Slobode i predsjednik Bijedić je na mene ostavio jako povoljan utisak. Nisam krio, reko sam da sam spreman igrati za plaću ukoliko i ostali igrači pristanu na to.

Priredio(la): tz / avaz