SPORTARIJE

29.06.2005.
Danas obavljena prozivka na Tušnju
Na treningu svi osim Nikolića i Kuduzovića
Malkočević: ˝O novim igračima ja ću odlučivati!˝


Pojavili se na prozivci - nogometasi i treneri Slobode pred pocetak priprema (Snimio: MIro Petrovic)
Prvi trening nogometaša Slobode, nakon današnje prozivke, trajao je samo pola sata. I to je bilo puno za «uspavane» nogometaše, s obzirom da je vani pržilo sunce, a živa u termometru se oko 11, 30 sati popela na 36 stupnjeva.
S trenerima Samirom Hadžimahovićem, Marijanom Đurićem i Enverom Hukićem, dakako uz nadzor šefa struke Sakiba Malkočevića, radilo je 27 nogometaša, među kojima i pet juniora, te nekolicina nižerazrednim klubovima pozajmljenih igrača. Nedostajali su jedino Samir Kuduzović i Staniša Nikolić, koji su kasnije pošli na odmor, pa su dobili dozvolu da zakasne. Nije bilo Pećanca, Milutinovića, Jurića i Mahija za koje je Malkočević još prije pola mjeseca rekao da su «slobodni igrači».
U svlačionici nitko nije pitao za plaće, premije, dugove i slične probleme.
- Nemojte ni počinjati, jer ćemo imati razgovor sa svima tijekom narednog vikenda. S kim potpišemo ugovor, tome ćemo ispuniti ono što smo dužni – rekao je novi sportski direktor, Dževad Šećerbegović, nesumnjivi autoritet među nogometašima i trenerima.
Sakib Malkočević je rekao da će se od sutra trenirati u popodnevnim satima (17, 30), i tako sve do 10. srpnja.
- Poslije ćemo nastojati otići negdje gdje je svježije i mirnije. Ako bude sreće na hrvatsko ili slovenačko primorje. Također ćemo nastojati igrati što više utakmica, kako bismo uigrali sastav. Dosta nam je borbe za ostanak, vrijeme je da Sloboda krene ka višim ciljevima – najavio je Sakib Malkočević, dok je direktor kluba, Mišo Hrgovčić pozdravio nogometaše, poželio im dobar rad, a što se tiče «ostaloga», o tome će biti govora tek poslije - naredne sjednici uprave.(mp)

SPISAK NOGOMETAŠA
Na «prozivci» su bili: Sarajlić, Vojvodić, Brđanović, Medić, Maksimović, Dujković, Sprečaković, Spahić, Kešetović, Brčinović, Halilović, Okanović, Bajrović, Krupinac, Hadžić, Mujić, Smajlović i Čović, Čejvanović i Kasapović, te «posudjeni» drugim momčadima: Borić, Poljaković, Mešić i Omić, kao i juniori Mulaosmanović, Kalesić i Sarajlić. (mp)


PLAĆA POSLIJE DVA MJESECA
Konačno su nogometaši tuzlanske Slobode osjetili angažman nove uprave kluba s Tušnja. Isplaćena im je plaća, a to je jedino što su u posljednja dva mjeseca primili u klubu. Novac je, kako doznajemo, pozajmljen (10.000 KM) uz obvezu vraćanja u roku dva mjeseca, a dio je namiren iz klupske blagajne.. Mjesečne su obAveze prema nogometašima samo za plaće oko 12.000 km, a oko 29.000 km ukupno za sve koji su po bilo kom osnovu na platnom spisku kluba s Tušnja. (mp)

TURNIR U ORAŠJU
Prije nego što su započeli s pripremama, nogometaši Slobode pozvani su na turnir u Orašje, koji se u spomen na Ivicu Đojića - Sicija igra na stadionu Goal 15. i 16. srpnja. Najavljeno je da će uz Tuzlake, koji su sudjelovali na prethodna tri turnira, te domaćina Orašje, nastupiti dva hrvatska prvoligaša, Zagreb i Cibalija. (mp)


BUCO SE NUDI
Danas se na Tušnju pojavio Adnan Osmanhodžić, nekoliko zadnjih sezona igrač Sarajeva, čije se ime spominje kao povratnika u tuzlansku momčad.
- Razgovarao sam sa Šećerbegovićem i osobno nema ništa protiv moga dolaska u Slobodu – kazao je Osmanhodžić.
Postoji li ono neizbježno «ali»?
- Pa, rekao je da će o pojačanjima biti riječi na narednoj sjednici uprave. Ako me žele, tu sam. U suprotnom, ponuda ima na sve strane, kazao je popularni Buco.
Tko je najuporniji, može se pretpostaviti.
- Iz Jedinstva stalno zovu. Ako ne ostanem u Slobodi, možda baš tamo nastavim igrati.
Na Tušnju ne potvrđuju, ali i ne demantiraju glasine o povratku Denisa Karića iz Željezničara i Enesa Mešanovića iz Sarajeva.
- Nitko neće potpisati ugovor bez moje suglasnosti. Prije svega mi je stalo da zadržimo Darka Vojvodića, Adnana Sarajlića, Senada Hadžića, Samira Kuduzovića, Mirzeta Krupinca i još nekolicinu koji su iznijeli teret borbe za ostanak u ligi – komentirao je vijesti o pojačanjima Sakib Malkočević. (mp)

Priredio(la): miro/tuzlarije