SPORTARIJE

02.07.2005.
KK TROCAL JEDINSTVO
Saoštenje za javnost
Informacija o aktivnostima KK «TROCAL Jedinstvo» vezanim za učešće u «UKER ligi» 1 i 2, reprezentativnim obavezama, učešću na turniru u Sloveniji, promjena u trenerskom kadru te o početku priprema za novu sezonu.

1. U okviru «Uker lige 1» za juniorke, zabilježene su 3 pobjede (Banovići, Bijeljina, Plus) te jedan poraz (Loznica). Utakmica posljednjeg kola zakazana za 2.7. je odgođena.
U okviru «Uker lige 2» za kadetkinje, zabilježene su dvije pobjede (Plus i Šabac) te dva poraza (Banovići i Loznica). Utakmica posljednjeg kola 1. dijela prvenstva zakazana za 2.7. je odgođena zbog učešća ekipe na turniru u Sloveniji.

2. Omladinske ekipe (juniorke i kadetkinje) će od 1. do 3. 7. učestvovati na tradicionalnom turniru u Jesenicama-Slovenija, na poziv KK «Jesenice» a pod nazivom «Dani košarke Jesenice 2005.» Ekipa se vraća u Tuzlu 3.7. i tada počinje pauza i za ove kategorije košarkašica.

3. Članice KK «Trocal Jedinstvo» dobile su priznanje pozivom u reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine. Naime, Jelena Gojković je pozvana u kadetsku reprezentaciju BiH i nalazi se u Banjaluci, na pripremama za kvalifikacije reprezentacije na Evropsko prvenstvo koje se ove godine igra u Estoniji. Maja Simala i Elbisa Smajlović se nalaze na pripremama juniorske reprezentacije BiH-e u Vogošći a pred kvalifikacione nastupe za odlazak na Evropsko prvenstvo u Bihaću.

4. Upravni odbor kluba je na nedavno održanoj sjednici produžio saradnju sa dosadašnjim trenerskim tandemom uz određene promjene. Po novoj odluci Alen Kamerić je imenovan Glavnim trenerom, Goran Jurčenkom 1. trenerom a 2. trener je Samir Suljanović. Suljanović će uz obaveze sa 1. timom, obavljati i ulogu koordinatora za omladinski pogon sa posebnim naglaskom na Školu košarke koju će klub pokrenuti ponovo od avgusta/septembra 2005. godine. Suljanović će za potrebe šrada u Školi košarke te u omladinskim kategorijama, a u saradnji sa Glavnim trenerom, oformiti trenerski tim, . Velike šanse su u nastavku saradnje sa trenerima Đuricom i Lisičićem.

5. Prozivka igračica za narednu sezonu je zakazana za 8.8. u prostorijama kluba a pripreme počinju 10.8.2005. godine.

Priredio(la): admin