SPORTARIJE

05.07.2005.
U Slobodi pregovaraju sa prvotimcima
Enes Mešanović potpisuje na četiri godine?
Klupski čelnici većini fudbalera ponudili nove ugovore

Prvotimci Slobode održali su sastanak s predsjednikom kluba Enverom Bijedićem i članovima uprave Fuadom Barakovićem, Nerminom Čolićem i Mustafom Isakovićem, a glavna tema bili su ugovori za narednu sezonu.
Saznali smo da su klupski čelnici načelno postigli dogovor s Enesom Mešanovićem, koji bi uskoro trebao potpisati ugovor na četiri godine.
- Drago mi je da sam se dogovorio sa Slobodom. U ovom klubu sam počeo karijeru i u njemu je, nakon ovog ugovora, namjeravam i završiti - rekao je Mešanović.
U Slobodi vjeruju da su na dobrom putu da riješe pitanje ugovora za narednu sezonu i sa Adnanom Osmanhodžićem, Senadom Hadžićem, Samirom Kuduzovićem, Adnanom Sarajlićem i golmanom Ratkom Dujkovićem, dok je Adnanu Smajloviću i Jasminku Brčinoviću ponuđeno da igraju samo za plaću.
Mirzetu Krupincu su također ponuđeni uslovi za nastavak saradnje, ali je iskusni odbrambeni igrač zatražio neko vrijeme za razmišljanje.
Očekuje se da će klupsko rukovodstvo u narednim danima obaviti razgovor sa još dvojicom igrača, Stanišom Nikolićem i Darkom Vojvodićem.
Što se tiče golmana Dragana Maksimovića, on će nakon dogovora klubova otići na posudbu u Žepče.

Priredio(la): tz / avaz