SPORTARIJE

07.07.2005.
Sport
Uprava Slobode postigla sporazum sa igračem
Ostaje i Darko Vojvodić

Situacija sa igračim kadrom Slobode sve je jasnija, što se može smatrati rezultatom iskrenih i konkretnih razgovora članova Upravnog odbora sa igračima kojima su istekli ugovori.

Predsjednik Enver Bijedić jučer je uspješno okončao pregovore i sa Darkom Vojvodićem, koji je, kao i većina saigrača, prihvatio uslove za produženje saradnje. Pred čelništvom Slobode je još susret sa Stanišom Nikolićem (Tuzla), koji se nalazi na produženom odmoru. Sada kada su postignuti dogovori, uslijedit će potpisivanje ugovora.

- Drago mi je što će i Vojvodić biti naš član. Praktično smo kompletirali igrački kadar, a ostaje nam da obavimo razgovore sa Nikolićem. On je za nas vrlo važan i moja je želja da nastavi karijeru u Slobodi.

Zadovoljan sam što smo zadržali naš igrački kadar, koji smo ojačali sa Mešanovićem i Osmanhodžićem. Mislim da je vrijeme za nešto veće ambicije - kazao je prvi čovjek Slobode, koga u narednom periodu očekuje zadatak da iznađe finasijska sredstva za buduće ugovorne obaveze.

Osim toga, Bijedić i njegov kolega Salko Bukvarević, novoizabrani predsjednik Skupštine, naredne sedmice će na sastanku Uprave razmatrati pristigle aplikacije za popunu direktorskog mjesta.

Priredio(la): tz / avaz