SPORTARIJE

25.07.2005.
Sloboda odigrala prvu test-utakmicu
Igračima olovne noge
Tuzlaci protiv Krajšnika slavili golom Kasapovića

U prvoj-test utakmici za vrijeme priprema u Bosanskoj Krajini Sloboda je dobila ekipu Krajišnika rezultatom 1:0, pogotkom Emira Kasapovića.

Tokom susreta koji je trajo dva puta po 30 minuta, na igračima Slobode vidjelo se da itekako osjete posljedice žestokog ritma, koji im je zadao trener Sakib Malkočević. Naporni treninzi prethodnih dana razlog su što je meč trajao sam sat te što je Malkočević jučer zakazao samo jedan trening.

- Na dan utakmice imali smo samo jedan trening koji je ostavio traga na igračima. Zato smo se sa protivnikom i dogovodili da meč traje 30 minuta kraće. I u takvoj igri napravili smo dosta šansi. Nažalost nismo ih iskoristili.

Moram reći da smo u odnosu na partije u Orašju, pokazali drugačije lice. Ipak treba imati u vidu da je teško motivirati igrače. Zbog toga je bilo određenih propusta. Vidjelo se da su igračima noge bile olovne - istako je Malkočević.

Zbog lakših povreda u igri nije bilo Mešanovića, Osmanhodžića i Ćejvanovića. Danas će Sloboda imati ozbiljniju provjeru protiv Jedinstva iz Bihaća.

Priredio(la): Tuzlarije / avaz