SPORTARIJE

26.07.2005.
Sloboda bi mogla dobiti još jedno pojačanje
Darko Raca na listi želja Tuzlaka
Fuad Mulahasanović preuzima brigu oko stadiona

Darko Raca, bivši igrač Kozare i Sarajeva, trenutno se nalazi u Skandinaviji. Ukoliko ne pronađe angažman, raspoložen je prvo pregovarati sa tuzlanskom Slobodom. I trener Malkočević se izjasnio pozitivino o ovom igraču pa nije isključeno da Raca nastavi karijeru na Tušnju.

Kada je riječ o pripremama Slobode, sve protiče bez većih problema, a jedino je kapiten Adnan Sarajlić propustio jutarnji trening i prijateljsku utakmicu protiv Jedinstva, jer je u susretu sa Krajišnikom dobio snažan udarac u zglob desne noge.

Dok se seniorski tim priprema za novu sezonu, u klubu se odvijaju svakodnevne aktivnosti u vezi sa stabilizacijom kluba. Direktor Jasmin Divanefendić boravio je u Velikoj Kladuši sa kolegama iz Upravnog odbora Čolićem i Barakovićem, a na licu mjesta se uvjerio u odlične uslove za rad u ovom gradu.

- Drago mi je što su i naši igrači zadovoljni uslovima, jer su nam želja i zadatak bili da im obezbjedimo kvalitetne pripreme. U Kladuši im, zaista, ništa ne nedostaje - kaže Divanefendić.

Danas će, saznali smo doći do smjene dosadašnjeg upravnika stadiona Tušanj Fike Sarajlića. Njegovo mjesto preuzeće Fuad Mulahasanović, također član nekada sjajne generacije Slobode.

Priredio(la): Tuzlarije / avaz