SPORTARIJE

27.07.2005.
Nezadovoljstvo u Slobodi
Mujićeva realizacija na nuli
I kad igra loše Kasapović pogađa

Protiv protivnika po mjeri novog premijerligaša Jedinstva tuzlanska Sloboda je u Bihaću slavila s 1:0, ali trener Sakib Malkočević nije oduševljen izdanjem svojih izabranika.

Utakmicu je odlučio Emir Kasapović, koji je nakon majstorije Osmanhodžića loptu odbijenu od prečku pospremio u mrežu. Inače, tokom prvih pola sata Bišćani su bili bolji protivnik, a igru je zbog koškanja ranije napustio isključeni Darko Vojvodić.

- Dosta toga nije štimalo, Jedinstvo nas je nadigralo u prvih pola sata igre, dok smo mi u nastavku bili bolji. Opet smo stvarali prilike, ali je Mujićeva realizacija na nuli. Iz zicera ne postiže golove, dok recimo Kasapović i kad igra loše, nađe se u prilici i trese mrežu.

Izdvojio bih Jasminka Brčinovića, koji me je pozitivno iznenadio. Igra ostalih, poput Halilovića, Ćejvanovića, Omerbegovića me zabrinjava. Osim toga, ni s odnosom pojedinaca nisam zadovoljan. Zato ponavljam, nikoga nećemo trpjeti, posebno ne one koji još nisu potpisali ugovore sa Slobodom - kaže trener Malkočević.

Igrač koji je, kako se čini, jedini već izborio mjesto u početnih 11 je iskusni stoper Mirzet Krupinac. Osim njega, riječi hvale dobio je i Nedžad Bajrović koji je "potukao" konkurenciju uprkos činjenici da je najstariji prvotimac Slobode.

Priredio(la): Tuzlarije / avaz