SPORTARIJE

28.07.2005.
BAJRAMOVIĆ OBJAVIO SPISAK REPREZENTATIVACA
SARAJEVO, 25. jula (FENA) - Selektor muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mensur Bajramović objavio je danas u Sarajevu spisak od 16 igrača koje je pozvao na pripreme za Evropsko prvenstvo, koje se u septembru održava u Srbiji i Crnoj Gori.

Bajramović je pozive uskratio Mujezinoviću, Sinanoviću, Jazvinu i Castleu, te povrijeđenom Krupaliji, dok je nakon dvije godine pauze u reprezentaciju ponovo pozvan Samir Lerić. Na spisku je i nekoliko mladih igrača, koji su činili okosnicu reprezentacije na Mediteranskim igrama u Almeriji - Bavčić, Mirković, Princ i Tuljković. Pored njih, debi u državnom dresu imat će i Saša Vasiljević i Henry Domecant, koji bi uskoro trebalo da dobiju državljanstvo BiH.

Spisak reprezentativaca: Damir Mršić, Saša Vasiljević, Vedran Princ, Henry Domecant, Bariša Krasić, Siniša Kovačević, Jasmin Hukić, Danilo Palalić, Mujo Tuljković, Elvir Ovčina, Aleksandar Radojević, Kenan Bajramović, Miloš Mirković, Mirza Teletović, Samir Lerić i Edin Bavčić.

Okupljanje reprezentacije planirano je 4. augusta u Sarajevu, nakon čega će reprezentativci otputovati u Sloveniju na bazične pripreme. Nakon Slovenije planirano je učešće na turnirima u Ohridu i Španiji, dok će posljednju provjeru pred nastup na EP reprezentacija BiH imati 11. septembra protiv Njemačke.

"I pored velikog broja otkaza mislim da imamo dobru reprezentaciju. Nalazimo se u veoma teškoj grupi, možda i najtežoj na EP. Nadam se da ćemo izboriti jednu pobjedu i plasirati se u drugi krug takmičenja, što nam je cilj", kazao je selektor Bajramović.

Reprezentacija BiH nastupit će u grupi sa Francuskom, Slovenijom i Grčkom. Košarkaši BiH otputovat će u Beograd 14. septembra, a prvenstvo se održava od 16. do 25. septembra. Prvi susret reprezentacija BiH igra protiv Slovenije.


Priredio(la): Tuzlarije/FENA